Emlakçılara 25 Binlik Plan Bilgilendirmesi - Son Dakika
Yerel

Emlakçılara 25 Binlik Plan Bilgilendirmesi

Emlakçılara 25 Binlik Plan Bilgilendirmesi

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı sonunda ilk defa gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan 1/25.000 ölçekli nazım imar planının askı sürecinde içeriği ile ilgili STK’lar bilgilendiriliyor.

28.10.2015 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı sonunda ilk defa gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan 1/25.000 ölçekli nazım imar planının askı sürecinde içeriği ile ilgili STK'lar bilgilendiriliyor. 12 Ekim tarihinde askıya çıkan 25 bin ölçekli nazım imar planı, 11 Kasım tarihinde askıdan indirilecek.

Askı süresi devam eden 1/25.000 ölçekli nazım imar planı, Muğla Şehir Plancıları Odası tarafından Muğla Emlak Müşavirleri Odası üyelerinin bilgisine sunuldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, Şehir Plancıları Odası Başkanı İsmet Şahin, Başkan Yardımcısı Ali Özden Gürbüz, Harita Teknisyeni Ömer ünlü ve Emlak Müşavirleri Derneği üyeleri katıldı. Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, üyelere yönelik düzenledikleri bilgilendirme toplantısının amacının, 1/25 bin ölçekli nazım imar planı ile emlak müşavirliği yapan üyelerinin plana göre hareket etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Muğla Şehir Plancıları Odası Başkanı İsmet Şahin ise, "Muğla Büyükşehir Belediyesi bu planı onaylamadan önce bir toplantı düzenlendi. Nazım imar planının askı sürecinin devam ettiği ve planı onaylamak istediklerini belirttiler. Biz de Şehir Plancıları Odası olarak bizlerden görüş alınmasını ve bizlerin de bu plana katkı koyabileceğimizi belirttik. Geçmişte 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planını itiraz edildi ve bu süreç uzadı. Eğer bu planda da tereddütler olması durumunda yine dava sürecinin yaşanabileceğini belirttik. Plan yapılırsa yatırım yapılır. Plan yoksa yatırımın hiçbir değeri yok. Yapılan toplantıda önerilerimizi, eleştirilerimizi dinlediler ve bu eleştiri ve önerilerimizi değerlendireceklerini söylediler. Bu plan ile ilgili önümüzdeki hafta yönetim olarak bir araya geleceğiz. Plan üzerinde eleştirilerimizi, değişiklik gerektiren konuları ve hatta teşekkür edeceğimiz maddeleri de kendilerine aktaracağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emlakçılara 25 Binlik Plan Bilgilendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement