Engelli Çocuklara "Kötü Davranıldığı" İddiası - Son Dakika
Yerel

Engelli Çocuklara "Kötü Davranıldığı" İddiası

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 2 engelli çocuğa, çalışan bir görevli tarafından kötü davranışlarda bulunulduğu iddiası, motosikletli bir grup tarafından protesto edildi.

20.12.2015 16:34

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 2 engelli çocuğa, çalışan bir görevli tarafından kötü davranışlarda bulunulduğu iddiası, motosikletli bir grup tarafından protesto edildi.

Motosikletleriyle rehabilitasyon merkezi önüne gelen Türkiye Motosiklet Platformu (TMP) üyeleri, Türk bayrağı ve "Motorcular çocuk ve kadın istismarına karşı" yazılı pankart açtı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan TMP Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, son dönemde zayıflara ve mazlumlara karşı artan şiddet, cinayet ve bu gibi kötü faaliyetler nedeniyle çok büyük rahatsızlık duyduklarını, kamu vicdanı olarak toplandıklarını söyledi.

Türkiye genelinde bütün illerdeki çocuk ve kadın istismarına karşı olan binlerce motosikletçi olduğunu ifade eden Özsoy, Köseköy Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 2 engelli çocuğa şiddet uygulanmasının da tamamen karşısında olduklarını belirtti.

Kadın ve çocuk istismarına karşı motosikletçi hareketinin, Özgecan Aslan cinayetiyle ortaya çıktığını kaydeden Zafer Fatih Özsoy, "Şimdi giderek büyüyor, Türkiye'ye yayılmış durumda. Halkımızı bu konuya destek vermeye davet ediyorum. Sadece motosikletçilerle sınırlı kalmamalı. Çocuk ve kadın istismarına karşı bütün ülke olarak birleşmeden bu tür olayların önüne geçemeyiz. Biz elimizden geleni yapıyoruz, lütfen bize destek olun" şeklinde konuştu.

Rehabilitasyon merkezinde çocuklara kötü davranan kişilerin tespit edildiği zaman hukuki olarak ceza aldığını, ancak bunun kamu vicdanını kesinlikle rahatlatmadığını dile getiren Özsoy, "Biz bu insanların, bu tip kurumlardan sonsuza kadar uzaklaştırılmasını, men edilmesini istiyoruz. Kesinlikle bu tür merkezlerin bağımsız kurumlar tarafından denetlenmesini istiyoruz. Bu sayede bu tür olaylar engellenecektir. Biz sadece engelliler, zayıflar değil, bütün şiddet olaylarının karşısındayız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Zafer Fatih Özsoy ve TMP üyeleri, polisten son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Vatandaşların ve gazetecilerin yakasına "Motorcular çocuk ve kadın istismarına karşı" yazılı çıkartma yapıştıran grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Çocuklara 'Kötü Davranıldığı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement