Engelliler Dekoratif Ev Tekstili Kursu İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Engelliler Dekoratif Ev Tekstili Kursu İlgi Gördü

Engelliler Dekoratif Ev Tekstili Kursu İlgi Gördü

Malatya’daki engelliler, proje kapsamında katıldığı ‘Dekoratif Ev Tekstili Üretim Elemanı Kursu’ sonunda belge alıp sergi açtı.

18.01.2014 13:08

Malatya'daki engelliler, proje kapsamında katıldığı 'Dekoratif Ev Tekstili Üretim Elemanı Kursu' sonunda belge alıp sergi açtı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Anadolu Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen, 'Dekoratif Ev Tekstili Üretim Elemanı Kursu' sonunda Malatya Park AVM'de sergi düzenlendi.

19 Ocak Pazar akşamı sona erecek olan 'Dekoratif Ev Tekstili Üretim Elemanı Kursu' sergisi açılışında konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman, 66 bin TL bütçeli kursun 6 ay sürdüğünü ifade ederek, 10 engelli kursiyerin 'Dekoratif Ev Tekstili Üretim Elemanı Kursu' sonunda sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Toman, kurs sonunda Gülsüm Sayılır ile Ahmet Yeşilkaya'nın bir tekstil işletmesinde makineci mesleğinde işe başladığını ifade etti.

Anadolu Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Yakup Bayat da konuşma engelli olması nedeniyle el hareketleriyle dernek yönetim kurulu üyesi kanalıyla yaptığı konuşmada; engellilere imkan tanındıkça başaramayacakları iş olmadığını belirtti.

Sergi açılışında kursa katılan 10 engelliye sertifikalarını; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman, Anadolu Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Yakup Bayat, Kurs Yetkilisi Kıymet Köse, Eğitici Birgül Doğan, Anadolu Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Selma Tahtasakal verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Dekoratif Ev Tekstili Kursu İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement