Engelliler İçin Kenti Yeniden Gözden Geçiriyorlar - Son Dakika
Yerel

Engelliler İçin Kenti Yeniden Gözden Geçiriyorlar

Gökhan Gücüklüoğlu - Hükümet tarafından kamu kurumları ve belediyelere kentleri engellilerin yaşamına uygun hale getirmeleri için tanınan 7 yıllık sürenin 7 Temmuz 2012'de dolmasına kısa bir süre kala Ordu Belediyesi de engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

03.01.2012 12:48

Gökhan Gücüklüoğlu - Hükümet tarafından kamu kurumları ve belediyelere kentleri engellilerin yaşamına uygun hale getirmeleri için tanınan 7 yıllık sürenin 7 Temmuz 2012'de dolmasına kısa bir süre kala Ordu Belediyesi de engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Hükümetin 2005 yılında Özürlüler Kanunu'nda yaptığı değişikliğin ardından, kent merkezindeki kaldırımların ve engelli rampalarının iyileştirilmesine yönelik yaptıkları çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Kamu, kurum ve kuruluşlarına kentleri engellilerin yaşamına uygun hale getirmeleri için tanınan sürenin 7 Temmuz 2012'de dolduğunu anımsatan Karadağ şöyle konuştu:

" Ordu Belediyesi olarak 2005 yılındaki bu değişikliğin ardından kent merkezindeki kaldırımları ve rampaları engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri duruma getirdik. Zaten Engelliler Derneği'ndeki bir mimar arkadaşımızda ilgili kurum müdürlerimize eşlik ederek, eksikliklerin tespitini beraber yaptılar. Tespitlerin ardından belediye olarak bizde bütün cadde ve sokaklarda ki kaldırımları ve rampaları onlarım istekleri doğrultusunda yeniden dizayn ettik."

-"Gelişi güzel parklar bizi düşündürüyor"

Belediye olarak cadde ve sokaklarda engelli rampalarının önlerine gelişi güzel yapılan araç parklarının kendilerini düşündürdüğünü dile getiren Karadağ,

" Bizim tek düşündüğümüz, zorlandığımız araçların gelişi güzel engelli rampalarının önüne park edilmesi konusudur. Biliyorsunuz kaldırımlar bize ait, caddeler Emniyete ait olduğu için özellikle caddelerde ki araçların çekilmesi noktasında zorluklar yaşıyoruz. Bu anlamda belediye başkanımız ile emniyet müdürümüzün çalışması var. İnşallah bu sorun da ortadan kalktıktan sonra engelli vatandaşlarımız Ordu sokaklarında istedikleri gibi rahatça dolaşabilecekler" diye konuştu.

-"Sadece kaldırım yapmıyoruz"

Karadağ, engellilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi noktasında sadece onlara uygun kaldırım yapmadıklarını da belirterek, " Engelli vatandaşlarımıza tiyatro yapma imkanını ile ilk kez biz sağladık" dedi.

Yaklaşık 40 engelli vatandaştan oluşan ekibin Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu bünyesinde "Ah şu gençler" oyununu sahnelediğini anlatan Karadağ,

"Bu proje benim ortaya attığım bir projeydi. Engelli vatandaşlarımızın da bir tiyatro oyununu sahneleyebilecekleri düşüncesi ile yola çıktık. Kendilerine bu teklifi sunduk ve gelinen noktada 40 engelli vatandaşımızdan oluşan bir ekip "Ah şu gençler" adlı oyunu sahneliyorlar. Ocak ayı içinde de galasını yapacağız. Yani belediye olarak onlara sadece kaldırım yapmıyoruz"

Karadağ, ayrıca tiyatro binasında bulunan sahnenin, salonun ve tuvaletlerin engellilerin kullanabilecekleri duruma getirdiklerini de sözlerine ekledi.

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler İçin Kenti Yeniden Gözden Geçiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement