Ensar Vakfı'ndan AK Parti'ye Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Ensar Vakfı'ndan AK Parti'ye Teşekkür Ziyareti

Ensar Vakfı\'ndan AK Parti\'ye Teşekkür Ziyareti

Ensar Vakfı Osmaniye Şubesi tarafından AK Parti Osmaniye İl Başkanlığına teşekkür ziyareti yapıldı.

31.03.2012 17:58

Ensar Vakfı Osmaniye Şubesi tarafından AK Parti Osmaniye İl Başkanlığına teşekkür ziyareti yapıldı. Esnan Vakfı Şube Başkanı Esat Çetin, İl Başkanı Ömer Yağmur nezdinde yeni eğitim sisteminin çıkmasını sağlayan AK Parti'ye teşekkür etti.

Başkan Esat Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları ziyarette "Türkiye yıllar sonra ilk kez millet iradesinin yansıdığı Meclis'in yapacağı bir eğitim sistemine sahip olacak" dedi. Yeni sistem ile zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkacağını belirten Esat Çetin, "12 yıllık kademeli zorunlu eğitim destekliyoruz. Böylece eğitim kalitesi daha yüksek nesiller yetişecek. Dünyada Türkiye dışında 203 ülkeden sadece birkaç ülkede 8 yıllık kesintisiz eğitim var. Bunun dışındaki bütün ülkelerde kademeli eğitim var. Bu değişiklik ile tüm dünyanın vazgeçtiği katı ve çağ dışı eğitim sistemi yerine, dünya standartlarında modern bir sisteme sahip olacağız. Eğitim esnekleşecek. Öğrencilerimiz tercih ve hedef belirleme hakkına ve okul seçme özgürlüğüne sahip olacak. Bu sayede anne ve babaların çocuklarının eğitimine yönelik talepleri karşılık bulacak. Herkes kendi dininin ve inancının eğitimini alabilecek" dedi.

Bireysel kabiliyet ve tercihlere önem veren bu sistem ile meslek liselerinin kalitesi daha nitelikli öğrenciler ile artacağını ifade eden Çetin, şöyle devam etti: "Dayatmalara göre değil, kişisel beceri ve yeteneklerine göre tercih yapan öğrencilerimizle Türkiye'mizin her alanda yetkinliği artacak. Meslek Liselerine karşı yapılan haksız uygulama ortadan kalkacak. Türkiye; demokrasi adına, eşitlikler adına, özgürlükler adına ileri bir adım daha atacak. Bu anlamda yeni sistemin çıkmazsını sağlayan AK Parti'ye ve destek veren diğer partilere teşekkür ediyoruz."

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Ömer Yağmur ise "Kesintisiz 8 yıllık eğitim sistemi 28 Şubat sürecinin millete rağmen dayatmasıydı. Ayrıca o sistem dünyadaki hiçbir gelişmiş ülke tarafından kullanılmıyor. Şimdiki sistem ise modern ve gelişmiş ülkelerde uygulanan kesintili ancak mecburi eğitim sistemidir. Tabii ki bu sistem aynı zamanda milletimizin istediği bir sistemdir. Bütün bunlardan dolayı hayırlı bir yasa çıktığına inanıyorum. Bizlere de çok mutlu etti. Çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi ülkemizin ekonomisi bugün tüm dünya ülkelerinin gıpta ile baktığı bir durumdadır. Şimdi inşallah bu yeni eğitim sistemi ile alınacak başarılı sonuçlar sonrası, eğitim ile de örnek bir ülke olacağımıza inanıyorum. Bu olumlu gelişmeler tabi ki ülkemizin daha da güçlenmesine vesile olacaktır" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ensar Vakfı'ndan AK Parti'ye Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement