Erasmus Öğrencileri Süt Sağdı, Gözleme Pişirdi - Son Dakika
Yerel

Erasmus Öğrencileri Süt Sağdı, Gözleme Pişirdi

Erasmus Öğrencileri Süt Sağdı, Gözleme Pişirdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği ve Kadınhanı Belediyesi tarafından Erasmus Programıyla Selçuk Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrencilere, Anadolu kültürünü yakından tanıtmak amacıyla “Kültür Gezisi” düzenlendi.

12.05.2014 11:55

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği ve Kadınhanı Belediyesi tarafından Erasmus Programıyla Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrencilere, Anadolu kültürünü yakından tanıtmak amacıyla "Kültür Gezisi" düzenlendi.

Erasmus Programı kapsamında Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler Anadolu kültürünü ve geleneklerini yakından tanıyabilmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Konya'nın Kadınhanı ilçesine konuk oldu. İlk olarak Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük'ü ziyaret eden öğrencilere, Kadınhanı'nın yöresel kıyafetleri hediye edildi. Kıyafetleri giyen öğrenciler, ilçe merkezi gezerek alışveriş yaptı. Çarşıda köy halkıyla sohbet eden öğrencilere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Aralarında Polonya, Estonya ve İspanya uyrukluların da bulunduğu öğrencilerin tercüman aracılığıyla vatandaşlarla sıcak bir şekilde sohbet ettiği gözlendi.

HAMUR AÇIP, GÖZLEME YAPTILAR

Ardından öğrenciler Kadınhanı'na bağlı Osmancı Köyü'nde köy düğüne katıldı. Geleneksel düğün pilavı yiyen öğrenciler, düğünde sergilenen yöresel oyunları da ilgiyle izledi. Konya türkülerine eşlik eden öğrenciler, Konya kaşık oyununa da katıldı. Ellerine tahta kaşıkları alan yabancı uyruklu öğrenciler, köy halkıyla birlikte karşılıklı kaşık oyunu oynadı. Öğrenciler daha sonra köyde gözleme yapan kadınlara yardım etti. Ellerine hamurları alan kız öğrenciler, önce oklava ile hamur açtı ardından odun ateşinde gözleme yaptı. Pişirdikleri gözlemeleri ve sac böreklerini afiyetle yiyen öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşadı.

KEÇİDEN SÜT SAĞDILAR

Anadolu kültürünü her yönleriyle gören öğrenciler köylülerle birlikte süt sağmayı da ihmal etmedi. Keçi sütü sağmakta oldukça zorlanan öğrenciler, birkaç denemeden sonra süt sağmayı başardı. Daha sonra buğday tarlalarını da gezen öğrenciler, Konya ovasının eşsiz görüntüsünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Rahim Türk, eğitim görmek amacıyla dünyanın dört bir yanından Selçuk Üniversitesi'ne gelen yabancı uyruklu öğrencilere Anadolu kültürünü daha yakından tanıtmak istediklerini, öğrencileri Anadolu insanı ile bir araya getirerek kültür alışverişine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erasmus Öğrencileri Süt Sağdı, Gözleme Pişirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement