Ereğli'de 50 Kişi Geçici İşe Alındı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de 50 Kişi Geçici İşe Alındı

Ereğli\'de 50 Kişi Geçici İşe Alındı

Konya’nın Ereğli ilçesinde, İşkur tarafından 50 kişi üç aylığına işe yerleştirildi.

28.02.2014 18:14

Konya'nın Ereğli ilçesinde, İşkur tarafından 50 kişi üç aylığına işe yerleştirildi.

Halk Eğitim Müdürlüğü' Binasında Noter huzurunda gerçekleşen çekiliş ile ismi belirlenen 50 kişi 3 Mart 15 Haziran tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda istihdam edilecek.

Ereğli İşkur Müdürü Sait Eker konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın toplum yararına çalışma projesi kapsamında Ereğli'ye göndermiş olduğu 50 kişilik kadromuz var. Bu kadro yaklaşık 105 gün devam edecek. 3 Mart'ta başlayıp, 15 Haziran'da sona erecektir. Ereğli'de yaşanan işsizlik sıkıntısı nedeniyle bu iş Ereğli'de birçok insanın ekmek kapısı olacak. Geçici de olsa bu proje bir umut ışığıdır. 50 kişilik programa yaklaşık 250 kişi müracaat etti. Noter aracılığı ile kura usulü ile belirlenecek 50 kişi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çevre temizliği konusunda istihdam edilecek. Müracaat edenlerden sosyal yardımlaşmadan yardım almayan, kurumumuza işsiz olarak kayıtlı olması ve herhangi bir dul, yetim maaşı almaması gerekiyor. Sistemimizden yaptığımız tarama sonrası nihai listeyi Notere verdik. Kura ile isimler belirlenecek" dedi.

Eker, işe girecek olan 50 kişinin maaşlarını asgari ücretten kurumun ödeyeceği ve sigorta primlerinin de yatırılacağını sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de 50 Kişi Geçici İşe Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement