Ereğli'de Özel Çocuklar Spor Oyunları Başladı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Özel Çocuklar Spor Oyunları Başladı

Ereğli\'de Özel Çocuklar Spor Oyunları Başladı

Konya’nın Ereğli ilçesinde, 5. Ereğli Özel Eğitim Etkinlikleri ve Özel Çocuklar Spor Oyunları başladı.

06.06.2014 14:45

Konya'nın Ereğli ilçesinde, 5. Ereğli Özel Eğitim Etkinlikleri ve Özel Çocuklar Spor Oyunları başladı.

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi ile Ereğli Belediyesi koordinatörlüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Engelliler Müdürlüğü Gösteri Grupları'nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan 5. Ereğli Özel Eğitim Etkinlikleri ve Özel Çocuklar Spor Oyunları başladı. Oyunlar İBB Mehteran Takımı eşliğinde gar binası önündeki yürüyüş ile başladı. Oğuzata Sosyal Tesisleri önünde son bulan yürüyüşün ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Vefa Demirkıran 5'incisi düzenlenen Özel Çocuklar Spor Oyunlarına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Oyunların Ereğli için önemine değinen Demirkıran, önümüzdeki yıllarda etkinliğin daha da genişletilerek yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, güzel bir etkinlik yaşandığını ve her yıl üzerine koyarak bu etkinliğin büyüdüğünü ifade etti. Yerel yönetim olarak engelli vatandaşlar ve aileleri için daha fazla destek sağlayacaklarını ve onların yüklerini hafifleteceklerini kaydeden Özgüven, daha kapsamlı bir engelli birimi kurarak sorunları kısa sürede çözeceklerini belirtti.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti ve en çok alkış ve teşekkürü hak edenlerin engelli gençlerin aileleri olduğunu vurguladı. Kaymakam Erden, "Allah bu insanlara özel görev vermiş. Devlet olarak son yıllarda engelli bireyler için büyük destekler verildi. Bugün özel bir gün yaşanıyor. Her bireye eğitim, bilgi ve görgü aktarıldığı zaman nelerin başarılabileceği görüldü" diye konuştu.

Çeşitli eğlenceler, animasyonlar, kukla gösterileri gibi etkinliklerle devam eden program kermes açılışı ile sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Özel Çocuklar Spor Oyunları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement