Erenler'de Kandil Alayı Coşkusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erenler'de Kandil Alayı Coşkusu

Erenler\'de Kandil Alayı Coşkusu
18.02.2026 22:43

Erenler'de çocuklar, fenerlerle yürüyerek Ramazan'a ilk teravih namazıyla 'merhaba' dedi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde Ramazan ayının gelişi dolayısıyla düzenlenen "Kandil Alayı" etkinliğinde çocuklar, ellerinde fenerlerle yürüyerek yılın ilk teravih namazı heyecanına ortak oldu.

Etkinlikte, "Hoşgeldin ya Şehri Ramazan" sloganıyla bir araya gelen çocuklar ve aileleri, Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadı. Bugün saat 19.00'da Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, ebeveynlerin eşliğinde ve kontrollü bir şekilde camiye kadar yürüdü.

Geleneksel "Kandil Alayı" yaşatıldı

Geleneksel Ramazan kültürünü canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, miniklerin ellerindeki renkli fenerler görsel şölen oluşturdu. Coşkulu bir şekilde camiye ulaşan çocuklar, burada büyükleriyle birlikte yılın ilk teravih namazını kılarak Ramazan ayına "merhaba" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erenler'de Kandil Alayı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement