Erentepe Beldesinde 5 Yıllık Gelenek Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Erentepe Beldesinde 5 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Erentepe Beldesinde 5 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Muş’un Bulanık ilçesie bağlı Erentepe beldesinde 5 yıl önce hayırseverler tarafından başlatılan iftar geleneği bu yılda devam ediyor.

10.06.2016 22:01

Muş'un Bulanık ilçesie bağlı Erentepe beldesinde 5 yıl önce hayırseverler tarafından başlatılan iftar geleneği bu yılda devam ediyor.

Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesindeki hayırseverler, her gün iftar yemeği düzenleniyor. 4 bin 700 nüfuslu beldede 5 yıl önce beldedeki hayırseverler tarafından başlatılan iftar yemeği geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu Ramazanda beldedeki yardıma muhtaç 30 aileye iftar yemeği dağıtılıyor. Erentepe Merkez Cami İmamı Sabahattin Selvi, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğini bu yıl da düzenlediklerini söyledi. Her yıl iftar yemeğinin organizasyonunda yer alan tüm hayırseverlere teşekkür eden Selvi, "Toplu iftarlarla birlik ve beraberlik duygularımız daha da pekişmekte. Evinde yalnız yaşayan, iş yerinden çıkarak iftar vaktinde evine ulaşamayan ve gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımızı, iftar sofralarımızda misafir ediyoruz. Ayrıca 3 yıldır beldemizde fakir 30 aileye her gün burada yaptığımız yemeklerden gönderiyoruz. Yeryüzüne bol bol rahmet indiği bu ayda, iyilik yapma konusunda hayırseverlerimiz birbiriyle yarışıyor. Biz de misafirlerimizi ramazan boyunca taziye evinde ağırlıyoruz. İnşallah bundan sonra ki yıllarda da ağırlamaya devam edeceğiz" dedi.

Erentepe Belediye Başkanı Mehmet Tanrıverdi ise bu tür mütevazi programların birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirterek, iftar yemeklerine katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Erentepe halkının büyük bir aile olduğunu anlatan Tanrıverdi, "İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutluyorum. Bu mübarek ayın, İslam alemine barışı, kardeşliği ve huzuru getirmesini diliyorum. Erentepe halkı olarak, imamızın öncülüğünde her akşam bir araya geliyoruz ve iftarımızı açıyoruz. Burada hoş sohbetler yapıyoruz. Aynı zamanda beldemizdeki sorunları konuşuyoruz. Sorunların çözümü için vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alıyoruz. Bu geleneğimiz 5 yıldır devam ediyor. İnşallah yıllarca da devam edecek" ifadelerine yer verdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erentepe Beldesinde 5 Yıllık Gelenek Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement