Erkan Güral: Aile Şirketleri Mutlaka Kurumsallaşmalı - Son Dakika
Yerel

Erkan Güral: Aile Şirketleri Mutlaka Kurumsallaşmalı

Erkan Güral: Aile Şirketleri Mutlaka Kurumsallaşmalı

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın 2 temel ayağı olduğunu ifade etti.

25.09.2014 09:57

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın 2 temel ayağı olduğunu ifade etti.

Güral, yaptığı açıklamada, Güral, aile şirketinde, aile bireylerinin görev alabilmesi için koşulların belirli olduğunu ve ancak bu koşulları yerine getirenlerin aile şirketlerinde görev alabileceğini bildirdi.

Erkan Güral, "En az üç yıl bir başka şirkette çalışma deneyimi edinmek, bir sivil toplum kuruluşunda aktif olarak yer almak ve üniversite mezunu olmak gerekiyor" dedi.

Herkesin işini mutlaka iyi takip etmesi gerektiğini dile getiren Erkan Güral, "Aile şirketlerinde kurumsallaşmanın iki temel ayağı var. İlk olarak şirketinizi, sonra da ailenizi kurumsallaştırmanız lazım. Eğer aileniz kurumsallaşmaya inanmamışsa ve aile içindeki iş ilişkilerinin belli kuralları yoksa, şirketlerinizin profesyoneller tarafından yönetilmesi tek başına yeterli olmaz.

Kurumsallaşmaya çok önem verdiğimiz için şirketlerimizi birbirinden değerli profesyoneller yönetiyor. Kurumsallaşmak yazlıktan şirket yönetmek değildir. Operasyonlara karışmıyoruz, ancak yapılan işleri takip ediyoruz" diye konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erkan Güral: Aile Şirketleri Mutlaka Kurumsallaşmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement