Ertuğrul Gazi Camii Girişine Sundurma Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Ertuğrul Gazi Camii Girişine Sundurma Yapılıyor

Ertuğrul Gazi Camii Girişine Sundurma Yapılıyor

Bilecik’in Gazipaşa mahallesi Hamam sokakta bulunan Ertuğrul Gazi Camii’nin giriş kısmına, dışarıda namaz kılmak zorunda kalan cemaatin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için sundurma yapılıyor.

23.12.2014 10:46

Bilecik'in Gazipaşa mahallesi Hamam sokakta bulunan Ertuğrul Gazi Camii'nin giriş kısmına, dışarıda namaz kılmak zorunda kalan cemaatin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için sundurma yapılıyor.

Cami cemaatinin dinlenip gölgelenebileceği güzel bir mekana dönüştürmek için cami giriş kapısının önüne sundurma çalışmaları başlatıldı. Sundurma, caminin giriş kısmının 70 metre karelik alanına kalın demir profilden 4 metre yüksekliğinde hayırsever vatandaşların yardımıyla yapılacak. Camiye gelen cemaati, yağmur, kar, güneş ve rüzgar gibi etmenlerden korumak amacıyla sundurma yapımına başlanıldığı belirtilen ilgililer, "Vatandaşlar caminin içinin kalabalık olduğu günlerde avluda namaz kılmak zorunda kalıyordu. Cemaatin hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi için yapılan demir sundurma, önümüzdeki günler içersinde bitirilip, demirlerinin boyanıp, sundurmanın çatısının da yapılmasının ardından cami cemaatinin kullanımına sunulacak" denildi.

Cami cemaati ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Hayırseverlerden Allah razı olsun. Camimizin kamera sistemi ile donatılması ve caminin her iki tarafında merdivenli olan giriş kısımlarına da sundurma yapılmasını istiyoruz. Caminin avlusuna sundurma yapımına başlanmasından dolayı cami imamı Hüseyin Karadağ'a gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyoruz" dediler - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ertuğrul Gazi Camii Girişine Sundurma Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement