Erzincan'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

Erzincan\'da 10 Kasım Atatürk\'ü Anma Etkinlikleri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.Yılında Erzincan'da düzenlenen törenlerle anıldı.
Atatürk Anıtı önünde başlayan törenlere, Abdurrahman Akdemir, 3.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Vekili Mehmet...

10.11.2013 13:03

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. Yılında Erzincan'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde başlayan törenlere, Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Vekili Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Dr. Muharrem Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, daire amirleri, askeri ve sivil erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saat 9.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra törenler, kültür ve turizm müdürlüğü toplantı salonunda İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti.

Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Vekili Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır'nda katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Ardından İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi Okul Müdürü İdris Meral bir konuşma yaptı. Meral konuşmasında: " Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatütk'ün ebediyete intikalinin üzerinden tam 75 yıl geçti. Her fani gibi payına düşeni yaşadı. Fakat o bu kısacık ömründe bir milletin, kötü tarihini yenmeyi başardı. Böylece dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bırakarak, bu dünyadan göçtü. Onun ifadesiyle, "Benim naciz vucüdum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Büyük Önder Atatürk'ün ölümü şüphesiz Türk Milletini derin bir üzüntüye boğmuştur" dedi.

Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi, oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar sergilendi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement