Erzurum Müftülüğü'nde Şehitleri Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Erzurum Müftülüğü'nde Şehitleri Anma Etkinliği

Erzurum Müftülüğü\'nde Şehitleri Anma Etkinliği

Erzurum İl Müftülüğü’nce 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesi ile İl Müftülüğü konferans salonunda bir program düzenlendi.

17.03.2016 15:30

Erzurum İl Müftülüğü'nce 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesi ile İl Müftülüğü konferans salonunda bir program düzenlendi.

Saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başlayan program Güneş Camii Müezzin Kayyımı Abdullah Tutaklıoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından bir konuşma yapan Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük şunları söyledi; "Öncelikle 18 Mart Çanakkale zaferi vesilesi ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bundan 101 sene önce ecdadımız Çanakkale'de bir destan yazdılar. Aziz Can'larını bu vatan toprakları için feda ettiler. Al kanları ile "Çanakkale Geçilmez" diye yazdılar. Elbetteki bu gün bu aziz neslin torunları olarak bizlerin bu ruhu yani Çanakkale ruhunu iyi anlamamız ve neslimize anlatmamız gerekir."

Programda daha sonra Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erdoğan Erbay "Şühedanın İzinde Huzurda ve Niyazdayız" konulu bir konferans verdi.

Program beş yaşında İstiklal Marşının tümünü ezberleyen Ecrin Buse Demir'in İstiklal marşını okuması ile son buldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Müftülüğü'nde Şehitleri Anma Etkinliği - Son Dakika


Advertisement