Eski'den Su Sayaçlarında Don Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Eski'den Su Sayaçlarında Don Uyarısı

Eski\'den Su Sayaçlarında Don Uyarısı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, kış aylarında yaşanan sayaç donmalarına karşı vatandaşları uyardı.

16.12.2013 16:31

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, kış aylarında yaşanan sayaç donmalarına karşı vatandaşları uyardı.

Ertek, yaptığı açıklamada, donmaya karşı gerekli tedbirlerin alınmasını, donan sayaçlar olursa hiç müdahale edilmeden ESKİ Genel Müdürlüğüne bildirilmesini istedi.

Kasım ayı başından bugüne kadar soğuk nedeniyle arızalanan su sayacı sayısının 440 adet olduğunu ifade eden Ertek, bu sayının artabileceğini belirtti.

Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin sayaçlarını ve tesisatlarını çok iyi korumaları gerektiğini vurgulayan Ertek, sayaçların iyi korunmaması durumunda, abonelerin sıkıntıya düşebileceği uyarısında bulundu.

Bazı abonelerin, donan sayaçların altında ateş yakma gibi yöntemlerle başvurduklarını vurgulayan Ertek, şunları kaydetti:

"Böyle durumlarda hasar büyüyebilir ve tesisat zarar görebilir. Donan sayaç, kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet vermektedir. Çok soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmamak gerekir. Çok soğuk havalarda musluğun bir miktar açık bırakılması, kesintisiz hizmetin aksamaması için çok önemlidir. Olası sayaç donmaları karşısında abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte ALO 185 veya 233 01 33 numaralı telefonla kurumumuza başvuruda bulunması gerekmektedir."

Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılması gerektiğini belirten Ertek, "Kurum olarak patlayan ve bozulan su sayaçlarıyla ilgili olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu tür durumlarda vatandaşımız kesinlikle sıkıntı yaşamayacaktır. Ancak sayaçların soğuktan korunması hususunda gerekli tüm tedbirler de aboneler tarafından mutlaka alınmalıdır" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski'den Su Sayaçlarında Don Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement