Eskişehir'deki Okullara Ücretsiz Zeka Oyunları Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki Okullara Ücretsiz Zeka Oyunları Eğitimi

Eskişehir\'deki Okullara Ücretsiz Zeka Oyunları Eğitimi

Eskişehir’de 2 yıldır faaliyette bulunan Zeka ve Akıl Oyunları mağazası, okullara zeka oyunları eğitimi konusunda danışmanlık yapacak.

01.08.2016 14:21

Eskişehir'de 2 yıldır faaliyette bulunan Zeka ve Akıl Oyunları mağazası, okullara zeka oyunları eğitimi konusunda danışmanlık yapacak.

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Zeka ve Akıl Oyunları mağazası sahibi ve eğitimci Ali Arı, zeka oyunlarının her geçen gün daha çok benimsendiğini anlattı. Buna rağmen okullarda birçok oyunun henüz bilinmediğini ifade eden Arı, "Hangi yaş grubuna, hangi oyunla başlanması gerektiği gibi birçok bilgi öğretmenlerimiz ya da zeka oyunlarını yürütecek eğitimcilerimiz tarafından bilinmemektedir. Birkaç okulumuzdan bu yönde bir talep gelince biz de imkanlar dahilinde okullarımıza bu konuda destek vermek istedik. Okulunun ya da sınıfının zeka oyunları ihtiyacını öğretmenlerimizle birlikte belirliyoruz" dedi.

"Zorluk yaşayan okullarımıza yardımcı olacağız"

Okullarda zeka ve akıl oyunlarının daha fazla yer almasının öğrencilere büyük katkılar sağlayacağını dile getiren Ali Arı, uygulamalı olarak tanıtımları yaptıklarından söz etti. Talep eden her okul ile zeka ve akıl oyunlarını buluşturmaya devam ettiklerini söyleyen Arı, "Sınıf kaç kişilikse ona göre tekli çiftli yada dört kişilik oyunlardan pedagojik sıralamaya göre oyunlarımızı seçiyoruz. Seçtiğimiz oyunları okulumuz mağazamızdan temin ediyor. Oyunu bizden alan ancak uygulamada zorluk yaşayan okullarımıza her ay bir kez geleceğiz. Her ay bir kez zeka oyunları dersini bizimle birlikte uygulamalı olarak öğretmen ve öğrencilerimize göstermek istiyoruz. Eğitimciler öğrenmede kaynak kişinin önemini bilirler. Zeka oyunları saatlerinin etkin olabilmesi için 8 ay boyunca bu eğitimlere katılabileceğimizi tüm okullarımıza söylüyoruz. İsteyen sınıf öğretmenlerimiz ve okullarımız bu yöndeki taleplerini www.aliariakademi.com adresinden, telefonumuzdan yada mağazamızdan bize ulaştırabilirler. Öğrencilerimizin aldıkları zeka oyunlarını tam anlamıyla öğrenebilmeleri için de mağazamız içindeki küçük bir bölgede yine ücretsiz olarak bir kereye mahsus oyunun genel prensiplerini, kurallarını öğretiyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki Okullara Ücretsiz Zeka Oyunları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement