Eskişehir Somet 'Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri' Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Somet 'Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri' Etkinliğine Katıldı

Eskişehir Somet \'Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri\' Etkinliğine Katıldı

Eskişehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (SOMET)'de eğitim gören ve Ankara'da Keçiören Belediyesi tarafından Altınpark’ta düzenlenen 'Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri etkinliğine katılan 15 zihinsel engelliye madalya ödülü verildi.

12.06.2014 12:20

Eskişehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (SOMET)'de eğitim gören ve Ankara'da Keçiören Belediyesi tarafından Altınpark'ta düzenlenen 'Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri etkinliğine katılan 15 zihinsel engelliye madalya ödülü verildi.

Ankara'da düzenlenen etkinliğe, 18 ildeki 18 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engelliler davet edildi. Eskişehir'den Ankara'ya giden Eskişehir SOMET'de eğitim gören zihinsel engelliler; Ankara Altınpark'ta düzenlenen etkinlikte, Eskişehirli bestekar Nazan Naz eşliğinde aşkın ve sevginin korosu ilahilerle ve semazen ekibiyle dinleyenleri coşturdular ve dinleyiciler zihinsel engellileri ayakta alkışladılar. 18 ildeki okullarla birlikte Ankara'ya davet edilen Eskişehir SOMET 'te eğitim gören engelliler, Ankara'daki etkinlikte takdire layık görüldüler. SOMET'de eğitim gören zihinsel engelliler etkinlikte ilahiler söyleyerek ve semazen gösterileriyle davetlilerin gönüllerini fethettiler. Ankara Keçiören Belediyesi tarafından Altınpark'taki etkinlikte, Eskişehir SOMET' te eğitim gören 15 zihinsel engelliye, 15 şeref madalyası törenle verildi.

SOMET Zihinsel Gelişim Derneği Başkanı Prof. Dr.Muzaffer Metintaş koordinatörlüğünde; SOMET'teki zihinsel engelliler ile birlikte Okul Kurucu Müdürü Dudu Yaldızkaya, Eskişehirli Bestekar Nazan Naz ve Okul Müdürü Güler Yılmaz, Eskişehir'den Ankara'ya giderek bu etkinliğe katıldılar ve SOMET'te eğitim gören zihinsel engellilere verilen 15 madalya ödülünü alarak Ankara'dan Eskişehir'e döndüler.

Eskişehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (SOMET) Müdürü Güler Yılmaz etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada: "Amacımız, zihinsel engellilerimizi topluma kazandırmaktır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Somet 'Türkiye Engelsiz Yetenek Günleri' Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement