Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

"Eskişehir artık, Balkanlar ve Türk dünyası ülkelerinde çok iyi tanınıyor"

08.10.2013 18:08

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'in artık, Balkanlar ile Türk dünyası ülkelerinde çok iyi tanındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu üyeleriyle Polisevi'nde bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, son zamanlarda yapılan etkinliklerin, Türk dünyası ülkelerinde farkındalık oluşturduğunu belirtti. Tuna, Eskişehir'in artık, Balkanlar ile Türk dünyası ülkelerinde çok iyi tanındığını vurguladı.

"Türk Dünyası Kültür Başkenti" olgusunun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bugüne kadarki en önemli "kamu diplomasisi" etkinliklerinden biri olduğunu kaydeden Tuna, şöyle devam etti:

"Gerçekleştirilen ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan projelerle uluslararası ilişkilere yeni bir boyut kazandıracak olan bu olgu, Eskişehir'de son iki ayda yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Kalıcı eserler anlamında, bundan sonraki süre içinde kültürel miraslarımızı ön plana çıkaracak, turizm açısından geleceğe uygun kalıcı yatırım yapmalıyız. Bu açıdan değerli Danışma Kurulu üyelerimizin önerileri bizim için önem arz etmektedir. Kurumlar arası iş birliğine her zaman açığız."

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın etkinlikleri kapsamında Balkanlar ile Türk Dünyası ülkelerine "Kültür Gezisi" adı altında gönderilen 5 bin 400 öğrencinin, Makedonya, Kosova seyahatlerinin sonuna gelindiğini açıklayan Tuna, Balkan ülkelerinden de Türkiye'ye ve Eskişehir'e öğrenci getirmek istediklerini aktardı.

"Niceliksel olarak dünyanın pek çok metropolünden daha fazla etkinlik"

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Kocabıyık ise yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, yılın ikinci yarısında niceliksel olarak dünyanın pek çok metropolünden daha fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu etkinlikler ağırlıklı olarak şehrin kültür ve sanat' markası algısını daha da pekiştirmiş ve özellikle tüm ülke çapında bilinirliğini artırmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, TRT Genel Müdürlüğü'nden Erol Yüksel, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'ndan Zeki Eraslan, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Ömer Faruk Savuran, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan Servet Çetin, Eskişehir İl Genel Meclisi üyeleri Mesut Ör ve Süleyman Yücel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Nuray Akçasoy ve Ertan Koşarsoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Canan Demir, İl Özel İdaresi'nden Genel Sekreter Yusuf Balcı, Odunpazarı Belediye Başkanlığı'ndan Basri Özçelik, Tepebaşı Belediye Başkanlığı'ndan Şerife Çeliker, Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhsin Macit, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hilmi Özen ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni temsilen Mithat Körler katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement