Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Açıklaması

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Açıklaması

Eskişehirspor Teknik Direktör'ü Ersun Yanal, Eskişehir'in Türkiye'de futbolu kalkındırabilecek bir il olduğunu söyledi.

12.01.2012 16:18

Eskişehirspor Teknik Direktör'ü Ersun Yanal, Eskişehir'in Türkiye'de futbolu kalkındırabilecek bir il olduğunu söyledi.

Eskişehirspor tesislerinde basın mensuplarıyla biraraya gelen Yanal, Türkiye'de futbolun bir eğlence kültürü olarak görülmediğini kaydetti.

Eskişehir'in eleştirisiyle, protestosuyla, tepkisiyle aynı zamanda desteğiyle çok farklı bir il olduğunu belirten Yanal, " Çok ciddi derecede fanatik bir tutkunluğu var. Fanatikliği şiddete dönüştürülmüyor. Ancak, Eskişehir Türkiye'de futbolu kalkındırabilecek bir il. Türkiye'de futbol bir kavga unsuru olmaktan çıkartılmalı. Bir sosyal paylaşım aracı olarak görülmeli" dedi.

Türkiye'de futbol kültürünün eğlence olarak görülmediğine dikkat çeken Yanal, "Yenildiğin zaman ölüm var. Kazan ama nasıl kazanırsan kazan. Bize zarar veriyor.

Bu düşünceler yani kazan nasıl kazanırsan kazan, ister rakibi yen kazan, ister haksız olarak kazan, ister hileyle kazan ama kazan. Hanende senin bir sıfır yazsın. Yok böyle bir şey. Peki futbol ne olacak? Futbol, birçok insanın şiddetten uzaklaşmasına neden oluyor." diye konuştu.

Yanal, önümüzdeki yıllarda UEFA'nın çok ciddi yaptırımlarla Türkiye'nin bu konudaki düzenini sağlayacağını da ifade ederek, "UEFA bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Türkiye için de gerekeni ortaya koyacak tavırlar sergileyecek. İşte Gaziantepspor takımını UEFA kupalarına yollamadılar. Birçok şey değişecek" şeklinde konuştu.

Alt yapı ile ilgili görüşlerini açıklayan Yanal, Türk futbolunun en büyük sorunlarından bir tanesi de alt yapıdır. Eskişehirspor'a bir Alper yeter mi? Altta birçok oyuncu daha olması gerekiyor. Barcelona'nın ana kadrosunun yüzde 47'si, Manchester United'in kadrosunun yüzde 48'i alt yapıdan yetişmiş oyuncular. Türkiye'de altyapıdan yetişenlerle oynayan Gençlerbirliği var o da yüzde 15. Türkiye'de ortalama ise yüzde 8,5. üretmiyoruz. Türk futbolu olarak tüketiyoruz. Gelin alt yapıyı organize edelim."

Yanal son olara şunları söyledi; "Eskişehirspor takımını mutlaka Avrupa'ya götürmek istiyoruz. Bu, Eskişehir kenti için de güzel olacaktır. Bunu başarmak hepimizin isteğidir. Türkiye Kupası'nda gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Önümüzdeki kurada hedefimizi en üst yerlere taşımak için mücadele edeceğiz. Süper Lig'de de bulunduğumuz yeri koruyarak üst sıraları zorlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki Gençlerbirliği maçına kazanmak için çıkacağız. Ben maçları 'iç saha, dış saha' diye ayırmam. Ankara'da deplasmanda olacağımızı düşünmüyorum. Belki bizim seyircimiz daha fazla olacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement