Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki kıyafet serbestliğine ilişkin yaptığı yönetmelik değişikliğinin, formaya dönülmesi konusunda esnafın umudunu artırdığını kaydetti.
Mersin ESOB Başkanı Dinçer, yazılı bir açıklama yaparak, bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 'Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i değerlendirdi. Okullardaki kıyafet serbestliğini öğrenciler arasında sınıf ayrımı oluşturması nedeniyle baştan beri doğru bulmadıklarını ve bu yöndeki taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettiklerini ifade eden Dinçer, "Bizlerin bu yöndeki taleplerini değerlendiren Bakanlık, önceki yönetmelikte yüzde 60 olan veli muvafakatini yüzde 50'ye çekerek, bu uygulamaya karşı olan velilere daha fazla görüş hakkı tanıdı. Bu yönetmelik velilerimizin ve esnafımızın formaya dönme beklentisine umut ışığı oldu" dedi.
Önceki yönetmelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın velilerin yüzde 50'sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafetlerini belirlenmesinin kararlaştırıldığını belirten Dinçer, "Yeni yönetmelikle bu karara baştan beri karşı olan velilerimizden oluşan okul aile birliklerimizin eli güçlendi. Çünkü yeni yönetmelik 'okul yönetimi ve okul aile birliğinin koordinatörlüğünde, yönetmelikteki kılık kıyafet sınırlamaları ile ilgili maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla velilerin yüzde 50'sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafeti ya da kıyafetleri belirlenebilir' hükmü getiriyor. Böylece kıyafet serbestliğine sınıf ayrımı yaratmasından dolayı baştan beri karşı olan okul aile birliklerimiz forma uygulamasına geçilmesinde daha çok söz sahibi olacak" ifadelerini kullandı.
Kurum olarak okul formalarına dönülmesi yönünde talepleri olduğunu anımsatan Dinçer, şöyle devam etti: "Bu yönde bize velilerimizden de büyük oranda şikayet geliyordu. Önceki yönetmelikle maddi imkanı olmayan öğrencilerimiz zorda bırakılıyordu. O yönetmelik hem sosyal sınıf farklığı yaratıyor hem de öğrenciler arasında 'bugün ne giysem' yarışına zemin hazırlıyordu. Biz bunun yanlışlığını Bakanlığa ilettik. Yine bu yönde vatandaşlarımızın da bizlere yönelik talepleri vardı. Biz hem velilerin hem de esnafımızın gözü, kulağı, dili olarak bu talebimizi birkaç kez Bakanlığa ilettik. Bizlerin bu yöndeki taleplerini değerlendiren bakanlık yeni yönetmelik yayınladı. Bu yönetmelikle kıyafet belirleme hakkı yüzde 50 muvafakat ile velilerimize tanındı." - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Esnafın Forma Umudu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?