Özel Antalya Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Mine Şatana, mangalda yüksek ateşte pişirilen etkelerin, içerdikleri bazı bakteriler nedeniyle çeşitli sağlık problemlerine yol açabildiğini bildirdi.
Şatana yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramında beslenme ve et pişirme yöntemleri konusunda uyarılar yaptı.
Et için en doğru pişirme yöntemlerinin başında haşlama, ızgara, fırın ya da tencere yağsız kavurma olabileceğini ifade eden Şatana, kırmızı et iyi bir protein kaynağı olmakla birlikte fazla tüketilmesi durumunda şişmanlık, tansiyon, kalp, damar ve mide rahatsızlıkları gibi birçok sağlık problemine yol açabileceğini kaydetti.
Bu nedenle et tüketimine dikkat edilmesi ve etin uygun yöntemlerle pişirilmesi gerektiğini belirten Şatana, açıklamasına şöyle devam etti:
"Ayrıca mangal da uygun koşullara sahip olmalıdır. Et ile ateş arasında en az 10 santimetrelik bir boşluk ve ateşin yüksek değil, şiddeti azalmış olması gerekmektedir. Yüksek ateşle pişirilen etler, içerdikleri bazı bakteriler nedeniyle çeşitli sağlık problemlerine yol açabilirler. Bakterileri ölmeyen etlerle beslenenlerde, ishal, mide iltihabı, kusma ve hatta düşükle sonuçlanan hamilelikler olabilir. Buzdolabına konulan etler ise en fazla iki gün, parça etler ise 3-4 gün kalabilir. Daha uzun süre bekleyecek etler dondurularak saklanması gerekir. Donmuş etler oda ısısında değil, buzdolabında ya da mikrodalga fırında çözülmelidir. Buzluktan çıkan etler hemen kullanılmalı, asla tekrar dondurulmamalıdır." - Antalya
Son Dakika › Yerel › Et Pişirmenin Püf Noktaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?