Et ve Süt Entegre Tesisi Teknik Ekibi Ankara'dan Mutlu Döndü - Son Dakika
Yerel

Et ve Süt Entegre Tesisi Teknik Ekibi Ankara'dan Mutlu Döndü

Et ve Süt Entegre Tesisi Teknik Ekibi Ankara\'dan Mutlu Döndü

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in imzası ile İl genel Meclisine gönderilen ve mecliste görüşülüp oy birliği ile kabul edilen Et ve Süt Entegre Tesisi kurulması çalışmaları devam ediyor.

01.03.2013 11:05

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in imzası ile İl genel Meclisine gönderilen ve mecliste görüşülüp oy birliği ile kabul edilen Et ve Süt Entegre Tesisi kurulması çalışmaları devam ediyor.

Bir taraftan Kovalı mevkiinde iş makineleri zemin üzerinde çalışmalarını sürdürürken diğer yandan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in talimatları doğrultusunda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya ve teknik personeli de Ankara'da bir takım incelemelerde bulundu.

Heyet, incelemelerinin ardından Genel Sekreter Salih Ayhan'a bilgi verdi. Ankara Yenimahalle'de bulunan Et Borsasına ait Et Entegre Tesisi ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünü gezerek yetkililerden bilgi aldıklarını kaydeden Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya "Şehrimize kazandırılacak tesisin de aynı paralelde olması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak yapacağımız tesislerde teknolojik standartlarımız daha yüksek olacak. AB standartlarında bir tesis kurmak için kolları sıvadık." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise Ankara'dan mutlu dönen teknik ekibe gözlem ve incelemelerinin ardından teşekkür ederek, "İlimiz hayvancılığı her geçen gün değer kaybediyor. Bu tesisi ne kadar kısa sürede ve ne kadar eksiksiz bir şekilde şehrimize kazandırırsak, ilimizde azalmakta olan hayvancılık faaliyetlerini de bu sayede canlandırmış olacağız. Böylece ekonomimiz hareketlenecek ve istihdamda artacak. Bu dev yatırımın kırsaldan göçü önleyeceğine de inanıyorum. Diğer yandan kırsalımız şenlenecek, ilçelerimiz güçlenecek, çevre illerle olan ticaretimiz de gelişecek. Projeye sahip çıkıp destekleyen, bizleri bu konuda güçlü kılan Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz başta olmak üzere ilimiz milletvekillerine, valimize, il genel meclisimize teşekkür ediyorum " İfadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Et ve Süt Entegre Tesisi Teknik Ekibi Ankara'dan Mutlu Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement