Fatih Terim Kültür Evi'nde 'Kutlu Doğum' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Fatih Terim Kültür Evi'nde 'Kutlu Doğum' Etkinliği

Fatih Terim Kültür Evi\'nde \'Kutlu Doğum\' Etkinliği

Adana’nın Yüreğir ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Fatih Terim Kültür Evi’nde etkinlik düzenlendi.

16.04.2015 14:00

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Fatih Terim Kültür Evi'nde etkinlik düzenlendi.

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Yüreğir Belediyesi tarafından 11 Kültür Evi'nde bir hafta boyunca düzenlenen etkinliklerinden biri de Fatih Terim Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ilahilerle devam etti. Yüreğir halkının yoğun ilgi gösterdiği programda semazen ve Yüreğir Kültür Evleri Tiyatro Kursu öğrencilerinin hazırladığı peygamberimizin hayatından bir kesitin anlatıldığı tiyatro gösterisi de yer aldı. Etkinliğe, ilahi ve ezgi sanatçısı Fatih Tekin Gilbert de söylediği ezgilerle katıldı. Yüreğir Belediyesi ise programa katılan misafirlere fidan dağıttı.

Etkinlikte konuşan Başkanı Mahmut Çelikcan, böyle etkinliklerde bir arada olmanın kıvanç verici olduğunu belirterek, "Alemlere rahmet alarak gönderilen ve bütün kainatın yaratılama sebebi Peygamberimizin doğumu vesile ile buradayız. Allah bize Peygamber efendimize yakışır bir ümmet olmayı nasip etsin. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde buyuruyorlar ki 'Yarabbi beni göz açıp kapayıncaya kadar bile nefsimle baş başa bırakma.' Bir peygamber bunu diyorsa bize düşen çok büyük görevler var. İnsanoğlu hatasız değildir. Bize en güzel örnek peygamberimizdir. Çevremize örnek insan olmaya çalışacağız. Ondan alacağımız feyiz ile onun güzel ahlakı önderliğinde topluma örnek nesiller yetiştirmeye çalışılacağız. Yine buyuruyorlar ki 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.' Biz de bu güzel hafta vesilesi ile diğer etkinliklerimizin yanında binlerce fidan dağıtıyoruz. Hepinizin duasını bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında 16 Nisan Cuma günü Optimum AVM'de gül ve fidan dağıtımı yapacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih Terim Kültür Evi'nde 'Kutlu Doğum' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement