Ferman Cehalet Kurbanı - Son Dakika
Yerel

Ferman Cehalet Kurbanı

Ferman Cehalet Kurbanı

Bıçaklanarak Öldürülen Arkadaşları İçin Basın Açıklaması Yaptılar.

15.06.2011 19:50  Güncelleme: 09:03

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dershane öğrencileriyle bir grup genç arasında kızlara laf atma gerekçesiyle çıkan kavgada bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ferman Karahan, için bugün arkadaşları ve bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi basın açıklaması yaptı. Dershane arkadaşları, basın açıklamasının ardından Karahan'ın sırasına çiçek bıraktı.

Olay, 4 gün önce Yükseova'nın Aşağı Ölçek köyü yakınında bulunan piknik alanında meydana geldi. 19 yaşındaki Ferman Karahan kız arkadaşlarının da aralarında bulunduğu bir grup dershane öğrencisi ile birlikte pikniğe gitti. Piknik yaptıkları sırada yanlarında bulunan başka bir gruptan bazı kişiler kız arkadaşlarına laf atılınca başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bıçak kullanılan kavgada, 19 yaşındaki Karahan, karın boşluğu ve göğsüne aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Saldırıda bulunanlar olay yerinden kaçarken, arkadaşları ve piknik alanında bulunan bazı vatandaşlar tarafından Ferman Karahan Yüksekova, ardından da Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen Karahan, kurtarılamayarak aynı günün akşam saatlerinden hayatını kaybetti.

Kaçan kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Ferman Karahan ise 12 Haziran akşamı, İlçe'ni Karabey Köyü'nde toprağa verildi. Karahan için bugün de basın açıklaması yapılarak olay kınandı. Yüksekova Dershanesi önünde yapılan basın açıklamasına, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Avukatlar, Öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. Basın Açıklaması sırasında arkadaşları öYüksekova gençliğine sahip çık", "Ölmek hak, öldürülmek haksızlık, kahrolsun cehalet", "Eğlenceye gitti cenazesi geldi", "Arkadaşımızı Katledenler Hesap versin, tertemiz hayalleri vardıö pankartları taşıdı.

Basın metni ise bir dershane öğrencisi Salih Çobanoğlu okudu. Öğrenci olan Çobanoğlu, arkadaşlarını öldüren kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi. Çobanoğlu, "Bu kişiler yakalandıktan sonra en ağır biçimde cezalandırılmalarını ve alacakları cezanın caydırıcı nitelikte olmasını istiyoruz, Bu olayda Hayatını kaybeden Ferman Karahan arkadaşımız olabilir. Ancak onun şahsında bütün toplumumuz aynı saldırının mağduru sayılmaktadır, Sonuç olarak biz hem dershane öğrencileri hem de Yüksekova gençliği olarak bu olayı tekrar lanetliyoruz. Başta ailesi olmak üzere bütün arkadaşlarına ve Yüksekova halkına da başsağlığı diliyoruz. ödedi.

Basın açıklamasının ardından arkadaşları ve öğretmenleri hayatını kaybeden Ferman Karahan'ın dershanedeki sırasına çiçek bıraktı

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Ferman Cehalet Kurbanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement