Fethiye'de Ana Fen Dershanesi Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Ana Fen Dershanesi Törenle Hizmete Girdi

Fethiye\'de Ana Fen Dershanesi Törenle Hizmete Girdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ana fen Dershanesi Fethiye Şubesi'nin açılışını yaptı.

09.02.2012 15:56

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ana fen Dershanesi Fethiye Şubesi'nin açılışını yaptı.

Fethiye merkez İnönü Bulvarında hizmete giren Ana fen Dershanesinin açılış törenine Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı, Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan, Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Okul Müdürleri, ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Altınbaşak Eğitim Kurumları genel Müdürü Ayhan Atar Bir Milletin en büyük sermayesi eğitim öğretimin bağrında gelişen kültür, idare sağlamlığı, ahlak ve fazilet sermayesidir. İnsanoğlu için gerçek hayat ancak ilim ve irfanla kabildir. Bu sebeple öğrenip öğretmeyi ihmal edenler hayatta dahi olsalar ölü sayılırlar. Bir insanın insanlığı öğrenip öğretmen ve başkalarını aydınlatmakla belli olur ve ortaya çıkar diyerek, Eğitim ve Öğretime bu şekilde bakan gece gündüz yaz kış tatil mesai saati demeden yeni bir nesil yetiştirmeye gayret gösteren Altınbaşak Eğitim kurumları olarak her zaman bu idare ve azimle neslimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin'de Fethiye'de 20 Binin üzerindeki öğrencilerden beş bine yakınının dershanelere gidebildiğini belirterek " Türkiye'de 4 Bine yakın dershane vardır. Pek çok öğretmen ve görevli istihdam edilmektedir. Bu açıdan önemli bir görev yapmaktadırlar" dedi. Türkiye'deki sınav sonuçlarında da istatistik bilgiler aktaran Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin "100 soruluk bir maratonda bütün derslerden Türkiye ortalaması 35'dir. Matematiğin Türkiye ortalaması 3'dür. Buda bizim için çok düşüktür. Dershanelerin okul aile öğretmen işbirliği ile Türkiye ortalamasını arttırmasında gayret sarf edeceklerine inanıyoruz" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, Milli Eğitim bakanlığı varken, dershanelerin eğitimin bir parçası olması bana göre düşündürücüdür. Milli Eğitim ihtiyaca göre öğrenciyi kendisi yetiştirmelidir. Bende zamanında bir dershaneye gittim. Bu ihtiyacın aslında olmaması lazım. Ancak eğitim bir parçası haline gelmiş, olmadan olmuyor. Altınbaşak gönüllülerden ve fedakarlık üzerine kurulmuş Dünyanın dört bir yanında görev yapan bir kurum. Yaptıkları fedakarlık küçümsenemez ve çalışana Allah veriyor. Bu dershaneden kazanacak öğrenciler açacağımız Fen Lisesine geleceklerdir inacındayım" dedi.

Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin yaptırdığı duanın ardından Ana fen Dershanesinin açılışı alkışlar arasında gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Ana Fen Dershanesi Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement