Filyos'ta 'Çanakkale' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Filyos'ta 'Çanakkale' Konulu Konferans Düzenlendi

Filyos\'ta \'Çanakkale\' Konulu Konferans Düzenlendi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Gazi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, “Çanakkale Savaşları"nı verdiği konferansta anlattı.

10.01.2014 14:15

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Gazi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, "Çanakkale Savaşları"nı verdiği konferansta anlattı.

Filyos Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlen etkinliğe, Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Babası ile ilgili pek çok hatırayı gözyaşları içinde anlatan Turgut Kaçmaz, salonu dolduran herkese birlik, beraberlik, vatan sevgisi tavsiyesinde bulundu. Kaçmaz, "Savaş ne kadar çirkinse barış o demli güzeldir. Herkesin örnek alacağı Çanakkale, Gelibolu savaşları bundan sonra barış ve dostluk yarımadası olacaktır demiştir. Şimdi Çanakkale barış ve dostluk yarımadasıdır. Türkiye'nin her yerinde Çanakkale gibi barış ve dostluk olmasını istiyorum. Bizler Türkiye'yi Lazı, Türkü, Kürdü, hep birlikte kurtardık. Cumhuriyeti böyle kurduk. Bundan sonrada böyle olmasını istiyorum. Bizler et tırnak gibiyiz. Babamın Çanakkale'de en yakın arkadaşı Diyarbakır'lıydı" dedi. Konferansın sonunda aynı zamanda açılan sergide, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına ilişkin Türk ve yabancı askerlere ait fotoğraf, resim, silah, savaş malzemesi, mektuplar gibi belgeler sergilendi. Sergi ile babasının ve tüm askerlerin anılarını canlandırmayı hedeflediğini belirten Turgut Kaçmaz, aile arşivinden seçtiği fotoğraf, silah, kılıç, mermilerin yanı sıra İngiliz askerlerinin kullandığı su, yemek ve şarap kapları gibi eşyaları da ziyarete gelenlerle paylaştı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filyos'ta 'Çanakkale' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement