Foça'daki Yel Değirmenleri Restore Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Foça'daki Yel Değirmenleri Restore Ediliyor

İzmir'in Foça ilçesinde bulunan 3 tarihi yel değirmenin restore edildiği, değirmenlerden birinde buğday öğütüleceği bildirildi.

09.01.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesinde bulunan 3 tarihi yel değirmenin restore edildiği, değirmenlerden birinde buğday öğütüleceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yel değirmenlerinin restorasyonu, Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Foça Kazıları Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

İkisi 19'uncu, biri 18'inci yüzyıla ait üç yel değirmeni, antik çağda Ana Tanrıça'nın (Kybele) kutsal alanın ve kayalara oyulmuş adak nişlerinin yer aldığı tepede bulunuyor.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yel değirmenlerinin restorasyonun tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, yel değirmenlerinden 18. yüzyıla ait olanında, orijinal yapısındaki öğütme sistemi kurularak buğday öğütüleceğini kaydetti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da yel değirmenlerinde ahşap işçiliğinin çok önemli olduğuna değinerek, atölyede hazırlanan ahşapların aslına uygun olarak değirmenlere takıldığını dile getirdi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Foça'daki Yel Değirmenleri Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement