Gaün'de 90. Yıl Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Gaün'de 90. Yıl Cumhuriyet Coşkusu

Gaün\'de 90. Yıl Cumhuriyet Coşkusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü'ne bağlı müzik topluluğunun öğretmen ve öğrencilere Cumhuriyetin 90.yılı nedeniyle verdiği 'Ekim 29' adlı konser büyük ilgi gördü.

01.11.2013 18:00

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü'ne bağlı müzik topluluğunun öğretmen ve öğrencilere Cumhuriyetin 90. yılı nedeniyle verdiği 'Ekim 29' adlı konser büyük ilgi gördü.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde açıklama yapan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, "Bu güzel günde bütün katılımcıların bayramını kutluyorum. Gaziantep Üniversitesi her şeyin güzelini yapıyor. Konservatuarıyla, kültür müdürlüğüyle hepsi bizim için değerli" dedi.

Konserin Genel Sanat Yönetmeni GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Öğretim Görevlisi Mustafa Balçın ise Cumhuriyetin zorluklarla kurulduğunu, çekilen bu acıyı müzikle yansıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Balçın, "Elimizden geldiğince ruhumuzda hissettiğimiz duyguları sahneye koyup seyirciyle buluşturduk" diye konuştu.

'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa', 'Mızıka Çalındı', 'Değirmen Başında Vurdular Beni', 'Dağ Üstüne Dağ Koysam' gibi eserlerin seslendirildiği konseri, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Prof. Dr. M. Yaşar Gündoğdu ile GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu da izledi.

Konser sonrası Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Öğretim Görevlisi Mustafa Balçın'a hediye verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de 90. Yıl Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement