Gaün'lü Öğrenciler, 3 Yıldan Beri Kan Topluyor - Son Dakika
Yerel

Gaün'lü Öğrenciler, 3 Yıldan Beri Kan Topluyor

GAÜN Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri, üç yıldan beri Türk Kızılayı ile kan bağışı kampanyaları düzenliyor.

15.04.2014 12:54

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri, üç yıldan beri Türk Kızılayı ile kan bağışı kampanyaları düzenliyor.

GAÜN'den yapılan açıklamada, öğrenciler Türk Kızılayı ekiplerince eğitimden geçirildi. Bu kapsamda öğrencilere kan bağışının ne anlama geldiği, kimlerin bağışçı olabileceği hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Aslıhan Terzi, öğrencilerin gerek kampüste, gerekse kan alım ekiplerinin gittiği her noktada kan topladığını bildirdi. Birebir ikna yöntemine başvurduklarını kaydeden Terzi, "Çadırı uzaktan görse bile çekinerek yaklaşamayan pek çok kişi sağlık durumları müsaitse öğrencilerimizin bu çabasını karşılıksız bırakmıyor ve mutlaka kan bağışında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayına bağlı bir ekibin günde ortalama 50-60 üniteyi hedeflerken, öğrencilerin katıldığı çalışmalarda bu sayının ortalama 100'e ulaştığını vurgulayan Terzi, geçen sene kan bağışına yaptıkları katkılardan dolayı ödül aldıklarını, bu yıl bir adım daha ileri giderek Türkiye genelinde gerçekleştirilecek rekor denemesine katılacaklarını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaün'lü Öğrenciler, 3 Yıldan Beri Kan Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement