Gaziantep Polisi Güven Veriyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Polisi Güven Veriyor

Gaziantep Polisi Güven Veriyor

Ekonomik anlamdaki gelişmişliği ile bölgenin cazibe merkezi konumunda olan ve en çok göç alan iller arasında ilk sıralarda bulunan Gaziantep'te, asayiş olaylarındaki düşüş dikkat çekiyor.

15.01.2012 13:08

Ekonomik anlamdaki gelişmişliği ile bölgenin cazibe merkezi konumunda olan ve en çok göç alan iller arasında ilk sıralarda bulunan Gaziantep'te, asayiş olaylarındaki düşüş dikkat çekiyor.

Göreve başladığı ilk günden itibaren yaptığı başarılı hizmetlerle vatandaşın takdirini kazanan Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, kentte huzur ve güvenliğin en üst düzeyde tesis edilmesi için merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde 398 personel ve 45 araçla hizmet veren Devriye Ekipler Amirliği ekiplerini, Yıldırım Ekipler Amirliği adı altında Asayiş Şube Müdürlüğü emrine verdi. Bu yapılanma sürecinde Yıldırım Ekipler Amirliği'nin personel sayısı 689'a, araç sayısı da 91'e çıkarıldı. Ayrıca motosikletli Yunus Timlerinin ve Güven Timlerinin çalışmalarına da ağırlık verildi. Son düzenlemelerden sonra, daha etkin bir şekilde suçla mücadeleye başlayan Yıldırım Ekipler Amirliği'nin başarılı çalışmaları 2011 yılı başlangıcıyla birlikte meyvelerini vermeye başlamış ve yıl sonunda kentte, özellikle sokak suçları denilen gasp, yağma, yankesicilik, kapkaç ve otodan hırsızlık suçlarında gözle görülür azalışlar yaşanmıştır.

2011 yılında gasp ve yağma suçlarında yüzde 3, işyerinden hırsızlık suçlarında yüzde 5, resmi kurumdan hırsızlık suçlarında yüzde 2, oto hırsızlığı suçlarında yüzde 31, otodan hırsızlık suçlarında yüzde 6, motosiklet hırsızlığı suçlarında yüzde 2, yankesicilik suçlarında yüzde 16, kapkaç suçlarında yüzde 13, diğer hırsızlık suçlarında yüzde 18'lik azalmalar oldu ve genel olarak malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 5'lik düşüş yaşandı. Şahsa karşı işlenen suçlarda ise kasten öldürme suçlarında yüzde 57, taksirle öldürme suçlarında yüzde 7, tehdit suçlarında ise yüzde 4 azalma oldugu görüldü.

2011 yılında suçun önlenmesi kapsamında Yıldırım Ekipler Amirliği'nin yaptığı çalışmaların yanı sıra, suçun soruşturulmasıyla ilgili de, yine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne baglı kısım amirlikleri, planlı operasyonlara ağırlık vererek, işlenen suçların aydınlatılmasına da ciddi katkıda bulundular. 2010 yılında toplam 12 adet planlı operasyon yapılırken, 2011 yılında bu sayı 18'e çıkarıldı. Cinayet Büro Amirliği 3, Hırsızlık Büro Amirliği 4, Gasp Büro Amirliği 1, Ahlak Büro Amirliği 6, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği 2, Oto Hırsızlık Büro Amirliği 2 adet planlı operasyonu başarıyla gerçekleştirdi.

VATANDAŞ POLİSİNE GÜVENİYOR

2011 yılında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün, Gaziantep Üniversitesi desteğiyle bilimsel olarak yaptırdığı "Vatandaş Memnuniyeti ve Beklentileri Anketi" de yapılan çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

2185 kişinin Şahinbey'den, 1397 kişinin ise Şehitkamil ilçesinden katıldığı ankette, 2728 erkek, 860 kadın sorular soruları içtenlikle cevaplandırdı. 3569 kişi mahallesini belirtirken en çok Karataş (129), Yeditepe (60), Güneykent (57), Gazikent (49) ve Beykent (49) mahallelerinden katılım olduğu görüldü. Şahinbey ilçesinden 106 mahalle, Şehitkamil ilçesinden ise 74 mahalleden vatandaşlar ankete katılırken, bu sayede Gaziantep il merkezinin genel görüşünün yansıması sağlanmaya çalışıldı.

Ankete katılıp gelirini beyan eden kişilerden 2345 kişinin (yüzde 65,4) aylık geliri 1000 TL ve aşağısı, 1241 kişinin (yüzde 34,6) aylık gelirini 1000 TL üstünde olarak görüş belirtti. 1402 kişi (yüzde 39,6) lise mezunu, 1381 kişi (yüzde 39) ilköğretim mezunu ve 310 kişi (yüzde 8,8) ise lisans mezunu olarak eğitim durumunu beyan etti. Böylelikle her eğitim seviyesinden kişilerin ankete katılımı sağlandı. Toplumun farklı iş kollarında çalışan veya çalışmayan kişiler arasından ankete katılım olmuş ve 785 kişi (yüzde 21,8) esnaf, 475 kişi (yüzde 13,2) memur, 459 kişi (yüzde 12,8) işçi, 338 kişi (yüzde 9,4) öğrenci ve 333 kişi (yüzde 9,2) serbest meslek olarak belirtti.

Yapılan anket sonucuna göre Gaziantep polisine güvenme oranı yüzde 90.44 olarak belirlenirken, Gaziantep'te kendini güvende hissedenlerin oranı yüzde 85.92 olarak tespit edildi. Polisi gördüğü zaman kendini daha güvende hissedenlerin oranı ise 87.94 olarak belirlendi.

2009 yılından itibaren faaliyete geçen MOBESE sistemi (yüzde 92,61) olmak üzere "Genel ve Asayiş Uygulamaları", "Toplum Destekli Polislik Uygulamaları", "Yıldırım Ekiplerinin Devriye Hizmetleri", "Toplumsal Olaylara Müdahale", "155 Polis İmdat Hizmeti", "Halkla İlişkiler" ve "Trafik Tescil, Pasaport ve Silah Ruhsat işlemleri" konularında da vatandaşın memnuniyet oranının yüksek olduğu gözlendi.

Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, "Toplumda vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması kolluk kuvvetlerinin asli amacıdır. Genel anket sonuçları analiz edildiğinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün oldukça başarılı performans sergileyerek Gaziantep il merkezinde yaşayan vatandaşlarımızdan tam destek alarak memnuniyet sağladığını görmekteyiz" dedi.

Oğuz, suç ve suçların önlenmesinde vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü kaydederek, 155 Polis İmdat telefonunun 24 saat hizmet verdiğini hatırlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Polisi Güven Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement