Gaziantep'te "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" Projesi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Güvenli okul güvenli eğitim" projesi tanıtıldı.

10.09.2013 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Güvenli okul - güvenli eğitim" projesi tanıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen toplantıda, okul içi ve çevresinde güvenliğin sağlanması, çocukların uyuşturucu ve alkole bulaşmaması amacıyla projenin önemli olduğu belirtti.

Kentteki güvenlik kamerası bulunmayan tüm okullara güvenlik kamerası takılacağını dile getiren Serin, bunun için ödenek talep edileceğini, bundan sonra yapılacak okul binalarına kameraların müteahhit firma tarafından takılacağını kaydetti.

Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise eğitim alan çocukların zamanlarının büyük bir bölümünü okulda geçirdiğini anımsattı.

Okul güvenliğinin en önemli görevleri arasında bulunduğuna vurgu yapan Aydın, şun8ları söyledi:

"Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızın her türlü şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı, çağın gereklerine uygun bir eğitim almaları büyük önem taşımaktadır. Bu toplantı, eğitim öğretim döneminde meydana gelmesi muhtemel olayların önlenebilmesi, okullarımızın mevcut güvenlik durumlarının belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizi hedef alabilecek her türlü tehdit, tehlike ve zararlı alışkanlıklardan korunmak amacıyla il ve ilçelerde gerekli önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirleri alınmaktadır."

Toplantıda Çocuk Şube Müdürü Atilla Aksoy da çocuklara yönelik yapılan çalışmaları konu alan sunum yaptı.

Toplantıya, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, polisler ve okul müdürleri katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Güvenli Okul Güvenli Eğitim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement