Gaziantep'te "Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziantep'te "Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği"

Gaziantep\'te "Yaz Kur\'an Kursları Çocuk Şenliği"
26.06.2014 13:38

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Bugün cumhuriyetin 100. yılı diyorsak, 2071 diyorsak, siz Türkiye Cumhuriyeti bayrağını alıp yarınlara hazırlanıyorsunuz"

Gaziantep'de yaz Kur'an kursları çocuk şenlikleriyle başladı.

İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından  Erikçe Ormanı'nda  düzenlenen şenliğe yaklaşık 2 bin 500 Kur'an kursu öğrencisi katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, çocukların eğitim öğretim yılında çok yorulduğunu söyledi. Çocukları dinlendirmek, eğlendirmek  istediklerini, belirten Şahin, "Çocuklarımızı dinlendirirken de eğlendirmemiz, düşündürmemiz gerekir.Tatili verimli hale getirmemiz lazım. Atalarımız dediği gibi, "ağaç yaşken eğilir" dedi.

Ülkemizin geleceği olan çocukların temelinin sağlam atılması gerektiğini anlatan Şahin, "Geleceğimiz, istikbalimiz sizsiniz. Bugün cumhuriyetin 100. yılı diyorsak, 2071 diyorsak, siz Türkiye Cumhuriyeti bayrağını alıp yarınlara hazırlanıyorsunuz. Sizin eğitiminiz çok önemli. Erdemli insan olabilmek için mukaddes kitabımız bize herşeyi gösteriyor. Onun içinde muhteşem bir ilahi mesaj var" diye konuştu.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik ise, çocuk şenliğine verdiği katkılardan dolayı  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda, öğrencilerden oluşan çocuk korusu ilahi dinletisi gerçekleştirdi. İl Müftüsü Ahmet Çelik, Başkan Şahin'e Kur'an hediye etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği' - Son Dakika


Advertisement