Gaziantep Üniversitesine TÜBİTAK'tan 10 Milyon TL Destek - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Üniversitesine TÜBİTAK'tan 10 Milyon TL Destek

Gaziantep Üniversitesine TÜBİTAK\'tan 10 Milyon TL Destek

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulan GAÜN TARGET TTO, desteklenen teknoloji transfer ofisleri arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

26.12.2013 11:34  Güncelleme: 11:38

TÜBİTAK'ın Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı kapsamında destek verilecek 10 üniversite açıklandı. Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulan GAÜN TARGET TTO (Teknoloji Transferi Ofisi) desteklenen teknoloji transfer ofisleri arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı ve 10 milyon TL karşılıksız destek alacak üniversiteler listesine adını yazdırdı.

Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu'nun (BTYK) teknoloji transfer ofislerinin desteklenmesi kararı çerçevesinde, uygulamaya koyulan 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı ile üniversite ve sanayicilere hizmet verilmesi için kurulan teknoloji transfer ofislerinin geri ödemesiz (hibe) destekli projelerinin değerlendirmesi tamamlandı.

36 ÜNİVERSİTE BAŞVURDU

Programın 2013 yılı çağrısına 36 üniversitenin teknoloji transfer ofisi başvurdu. Başvuruda bulunan üniversitelerin yetkilileri, Destekten yararlanmak isteyen üniversiteler, TÜBİTAK'ın ODTÜ'deki Uzay Tesisleri'nde geçtiğimiz hafta TÜBİTAK - Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ve Yürütme Komitesi'ne projelerinin sunumunu yaptı. Transfer Ofisleri Destekleme Programı Uygulama Esasları'nda yer alan ölçeğe göre yapılan değerlendirmede, "Başvuruda bulunan üniversitenin TTO deneyim ve yetkinliğinin yeterliliği, proje hedefleri, çıktıları ve başarı ölçütlerinin uygunluğu, TTO organizasyon yapısının ve personelin uygunluğu, proje bütçesi ve gider kalemlerinin uygunluğu ile iş planının uygunluğu dikkate alındı.

REKTÖR COŞKUN VE EKİBİ SUNUM YAPTI

Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin sunumunu GAÜN Rektörü ve TargeT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, TargeT yöneticileri Prof. Dr. Mustafa Bayram, Doç. Dr. Vural Özdemir ile TargeT Genel Müdürü Ekrem Tekin yaptı. 7 kişilik değerlendirme kuruluna yapılan sunum adeta kıran kırana geçti. Değerlendirme kurulu, GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi'nin projesiyle ilgili tüm detaylara ilişkin sorular yöneltti. Sunum sırasında 'Neden Gaziantep Üniversitesi?' konulu bir vizyon konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin özellikle son 5 yıldaki gelişmelerine ilişkin çalışmaları anlattı. Rektör Coşkun, TargeT'in Gaziantep sanayisiyle işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sıralayıp, bu işbirliğinin geliştirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi anlamında daha etkin çalışma yapabilmek için destek verilmesini istedi.

Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TargeT'in projesini uygulanabilir bulan değerlendirme kurulu, her yıl 1 milyon TL ve yılsonunda yeniden uzatılabilerek 10 milyon TL'ye ulaşacak desteğin verilmesini kararlaştırdı. Böylelikle, GAÜN, TÜBİTAK'tan 10 milyon TL karşılıksız destek alacak. Destek kararı üniversitede sevinçle karşılandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Üniversitesine TÜBİTAK'tan 10 Milyon TL Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement