Gaziemir Belediyesi'nden Doğal Afet El Kitapçığı - Son Dakika
Yerel

Gaziemir Belediyesi'nden Doğal Afet El Kitapçığı

Gaziemir Belediyesi\'nden Doğal Afet El Kitapçığı

Gaziemir Belediyesi, deprem, sel, yangın gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken tedbirlerle afet anında ve sonrasında neler yapılacağının anlatıldığı Doğal Afet El Kitapçığı’nı bastırarak ilçedeki lise öğrencilerine dağıttı.

24.02.2023 11:27  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediyesi, deprem, sel, yangın gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken tedbirlerle afet anında ve sonrasında neler yapılacağının anlatıldığı Doğal Afet El Kitapçığı'nı bastırarak ilçedeki lise öğrencilerine dağıttı.

Deprem ve diğer doğal afetler konusunda yurttaşların bilinçlenmesi için harekete geçen Gaziemir Belediyesi, Doğal Afet El Kitapçığı hazırladı. Toplumun doğal afetlere hazır olması ve gerekli önlemleri alması için hazırlanan kitapçıkta; deprem, sel, yangın gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında ve sonrasında yapılacaklar detaylı olarak anlatılıyor.

Acil durum çantasının öneminin de anlatıldığı kitapçıkta, çantada yer alması gerekenler madde madde sıralanıyor. Kalp masajı, suni solunum gibi hayat kurtaran müdahaleler başta olmak üzere sağlık sorunu yaşayan kişilere yapılacak ilk yardım uygulamaları da kitapçıkta detaylı olarak yer alıyor.

Gaziemir'deki sağlık noktalarının adreslerinin yer aldığı kitapçıkta, afet anında başvurulacak kurumların telefon numaraları da bulunuyor.

Belediye, hazırladığı bu kitapçıktan bastırarak ilçedeki okullarda eğitim gören lise öğrencilerine dağıttı.

Gaziemirliler, kitapçığa, belediyenin web sitesinde de ulaşabiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Gaziemir Belediyesi'nden Doğal Afet El Kitapçığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement