Gecekondusu 'yeşil alan' yapılacağı için yıkılacak engelli adamdan Çankaya Belediyesine tepki: "Ben nerede yaşayacağım" - Son Dakika
Yerel

Gecekondusu 'yeşil alan' yapılacağı için yıkılacak engelli adamdan Çankaya Belediyesine tepki: "Ben nerede yaşayacağım"

Gecekondusu 'yeşil alan' yapılacağı için yıkılacak engelli adamdan Çankaya Belediyesine tepki: "Ben nerede yaşayacağım" Ankara'da yaşayan yüzde 91 görme engelli Dursun Dadaşlar, Çankaya'da yaşadığı gecekondunun yerine 'yeşil alan' yapılacağı gerekçesiyle tahliye edildiğini iddia etti.

18.11.2022 14:10  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gecekondusu 'yeşil alan' yapılacağı için yıkılacak engelli adamdan Çankaya Belediyesine tepki: "Ben nerede yaşayacağım"

ANKARA - Ankara'da yaşayan yüzde 91 görme engelli Dursun Dadaşlar, Çankaya'da yaşadığı gecekondunun yerine 'yeşil alan' yapılacağı gerekçesiyle tahliye edildiğini iddia etti. Geçinmekte zorlandığını ve zor şartlar altında yaşadığını söyleyen Dadaşlar, yıkılacak olan evinin karşılığında ise hiçbir şey alamayacağını belirterek Çankaya Belediyesine tepki gösterdi.

Çankaya'nın Çiğdem Mahallesi 1587. Sokak'ta bulunan gecekondu tipi evinden 2 yıl önce ihraç edildiğini ileri süren yüzde 91 engelli Dursun Dadaşlar (52), çaresiz kaldığını belirterek Çankaya Belediyesine tepki gösterdi. Evinin yerine 'yeşil alan' yapılacağı için tahliye edildiğini iddia eden ve bu durum yüzünden kirada yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Dadaşlar, geçinmekte ve yaşamını sürdürmekte çok zorluk çektiğini aktardı. Tepkisini göstermek için ilaçlarını kullanmamaya ve açlık grevine başladığını ifade eden Dadaşlar, yıkılacak evinin karşılığında hiçbir şey alamadığını dile getirdi.

"Bir engelliyi kapının önüne koymak mıdır helalleşmek?"

Durumun sorumlusu olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösteren Dadaşlar, "Babamı 1991 senesinde kaybettim. Ondan kalan evimde oturuyordum. Çankaya Belediyesi evlere tebligat göndererek, 'biz buraları yıkacağız boşaltın' dediler. 22 Kasım'da yıkacaklarını bildirdiler. Görme engelli olduğum için aldığım bin 840 lira ile geçinmeye çalışıyorum. Evim kira, bin lira kira ödüyorum. Şu anda perişan durumdayım. 2 gündür de açıklık grevi yapıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, 'halkımla helalleşmek istiyorum' diyor. Halkla helalleşmek bu mu? Bir engelliyi kapının önüne koymak mıdır helalleşmek?" dedi.

"Benim engelli haklarımı verin"

Haklarını alamadığını söyleyen Dadaşlar, "CHP döneminde elimden yaşama ve barınma haklarım alındığı için beni Türk vatandaşlığından çıkarmalarını istiyorum. Ben bin 840 lira ile geçinemiyorum. Balon satmaya başladım, balonlarımı elimden aldılar. Hep patlatmışlar, delik deşik etmişler. Benim engelli haklarımı verin. Enkaz paramı vermediler. Arsama karşılık arsa vermediler. Neden yıkacaksınız diye sorduğumda, 'burası yeşil alan' diyorlar. Ben engelliyim, barınacak yerim yok deyince, 'bizi ilgilendirmez burayı boşaltacaksınız' diyorlar. Ben bu haldeyken ne yapacağım? Eğer evimi yıkarlarsa ben de oraya gidip benzinle kendimi yakacağım" ifadelerini kullandı.

"Bütün ilaçlarımı attım kullanmıyorum"

Zor şartlar altında yaşadığını belirten Dadaşlar, "Ben 1969'dan beri o evde yaşıyorum. Yaklaşık 2 sene önce tahliye etmişlerdi beni. Bu ev vefat eden babamın üzerineydi. Mirasçısı olarak ben ve kardeşlerim vardı. Kardeşlerim de tüm haklarını bana devretmişti. Şu anda Sincan Belediyesinden, kaymakamlıktan ve komşularımdan gelen yardımlarla geçiniyorum. Yüzde 91 görme engelliyim. Aynı zamanda da diyabet hastasıyım. Bu olaydan dolayı da bütün ilaçlarımı attım kullanmıyorum. Ölene kadar da devam edeceğim. ya bana barınabileceğim bir ev versinler. ya enkaz paramı versinler, ya da arsama karşılık arsa versinler. Halkımdan destek istiyorum" şeklinde konuştu.

Gecekondusu \'yeşil alan\' yapılacağı için yıkılacak engelli adamdan Çankaya Belediyesine tepki: "Ben nerede yaşayacağım"
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gecekondusu 'yeşil alan' yapılacağı için yıkılacak engelli adamdan Çankaya Belediyesine tepki: 'Ben nerede yaşayacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement