Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler
13.06.2013 16:24

Malatya TSO Başkanı Erkoç."Çevrecilerin talepleri dikkate alınmalı, bu yönde atılan adımlar devam ettirilmelidir".

- Malatya TSO Başkanı Erkoç: "Çevrecilerin talepleri dikkate alınmalı, bu yönde atılan adımlar devam ettirilmelidir"

Erkoç, yaptığı yazılı açıklamada, krizle boğuşan Avrupa Birliği ve diğer dünya ülkelerinin aksine her geçen gün büyümesini sürdüren Türkiye'ye yönelik başlatılan "imaj savaşı"nı üzüntüyle takip ettiğini aktardı.

Gezi Parkı'nda başlayan ve tamamen yerel bir sorun olan hadiselerin büyütülmeye, Türkiye genelinde bir demokrasi sorunu varmış gibi yansıtılmaya çalışıldığını belirten Erkoç, demokrasi kültürünün Türkiye'nin derinliğinden geldiğini vurgulayarak, Anadolu'nun Avrupa'nın aksine hoşgörü kültürünü iliklerine kadar hisseden insanların yaşadığı kadim topraklar olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin büyümesini içine sindiremeyenlerin, Gezi Parkı'nda, amaçları sadece çevre duyarlılığı olan samimi insanların içine sızarak ülkeyi dünya kamuoyu önünde küçük düşürmek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Erkoç, "Olayların başladığı günden bugüne, özellikle dünya basınının kasıtlı olarak olayları farklı şekilde yansıtması ve sanki Türkiye'de otoriter bir anlayışın hakim olduğu imasını vurgulaması dikkat çekicidir. Aynı şekilde güvenlik güçleri tarafından zaman zaman vatandaşlarımıza yönelik yapılan münferit müdahaleler de bu tür art niyetli insanların ekmeğine yağ sürmüştür" ifadesini kullandı.

Erkoç, amaçları sadece parklarını korumak olan insanların taleplerini farklılaştırarak ülke geneline yaymaya çalışan ve dış mihrakların dümen suyuna giren kişilerin, Türkiye'nin gerek demokrasi gerekse hoşgörü noktasında kökleri olan bir ülke olduğunu bilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'yi Arap ülkeleriyle bir tutarak, halkına zulmeden bir devlet algısı yaratma "gayretkeşliği" içinde olanların amacına ulaşmaması için gerek çevre duyarlılığı olan halka gerekse hükümete ciddi sorumluluklar düştüğüne dikkati çeken Erkoç, "Çevrecilerin taleplerinin dikkate alınması ve bu yönde atılan adımların devam ettirilmesi" gerektiğini belirtti.

Erkoç, bu noktada halkı sağduyuya çağırdı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika


Advertisement