Gezici Sinema Ceyhan'da - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinema Ceyhan'da

Gezici Sinema Ceyhan\'da

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 15.durağında...

01.08.2012 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 15. durağında Ceyhan'da vatandaşlarla kucaklaştı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Kenan Balkı, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Kızılelma, Muhtarlar Derneği Başkanı Soner Şimşir, Adana Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Ceyhan Belediyesi bürokratları, Adanalı ve Ceyhanlı muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseri ile başlayan etkinlikler, Hacivat-Karagöz gösterisi ile devam etti. Sanatçı İsmet Bal, tasavvuf müziğinden seçkin örnekler sunarken, Çağlayan Semazen ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

BALKI: "SAYIN ALDIRMAZ'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konuşmasına "Sizleri Ceyhan'da ağırlamaktan son derece mutluyuz" diye başlayan Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Kenan Balkı, " Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen bu etkinliğin bir ayağının da burada olması bizim için önemli. Altın Koza Festivali, hem bölgemizin hem de Türkiye'nin uluslararası alanda çok önemli festivalidir. Ceyhan Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermek zorundayız. Biz, kültürel etkinliklere gösterdiğimiz hassasiyetle, Altın Koza Film Festivali için de elimizi taşın altına koyacağız. Etkinliğin Ceyhan'da yapılmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

ALDIRMAZ: "SİZİN SELAM VE SAYGILARINIZI ANADOLU İNSANINA GÖTÜRECEĞİZ"

Konuşma kürsüsüne Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Kızılelma ile birlikte çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Öncelikle Ramazan ayınızı kutluyorum. Ben buraya Mustafa kardeşimle çıktım. Çünkü kendisi bugün başkan vekili. Sabah Ankara'daydım. Adana'nın meseleleriyle ilgili bakanlıklarda görüşmelerde bulundum. Uçaktan iner inmez Ceyhan'a geldim. Burada bizi yalnız bırakmayan Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Kenan Balkı'ya, Ceyhan Belediyesi'nin bürokratlarına, mesai arkadaşlarıma, özellikle baş danışmanım Salih Gökçe'ye ve tüm Ceyhanlılar'a teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu etkinliği 38 il 61 noktada düzenliyoruz. Gittiğimiz yerlere sizin selam ve saygılarınızı ileteceğim. Gezici Sinema tırımız 17 Eylül'de Adana'da olacak. Tüm Anadolu insanının sevgi ve saygılarını Altın Koza Film Festivali'ne katılan sanatçılara getireceğim" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği hocası Feridun Dalgınlı ile sanatçı Serkan Yontar ve Ferhat Deli, verdikleri konserlerle etkinlik alanını dolduranlara müzik ziyafeti çekti. Etkinliğe katılanlar halaylar çekip, oyunlar oynadı. Vatandaşların ısrarı üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Kenan Balkı, Baş danışman Salih Gökçe, Ceylanlılarla birlikte halay çektiler. Daha sonra 'Memleket Meselesi' filmi gösterime girdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinema Ceyhan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement