Gezici Sinema Kadirli'de - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinema Kadirli'de

Gezici Sinema Kadirli\'de

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 16.durağında...

02.08.2012 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 16. durağında Kadirli'de vatandaşlarla buluştu.

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ragıp Bekaroğlu, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konserinden sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü şefi Feridun Dalgınlı ile sanatçılar Ferhat Deli ve Serkan Yontar sahne aldı.

Dalgınlı, Deli ile Yontar seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle, etkinlik alanına gelenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Feridun Dalgınlı'nın bağlamasıyla seslendirdiği unutulmaz film müzikleri dinletisi izleyenlere nostalji yaşattı.

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, "Mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum. Allah hepimizi nice Ramazanlarda buluştursun" diyerek başladığı konuşmasında, özetle şunları söyledi;

"Burada daha önceki bir etkinlikte 'Altın Koza Gezici Sineması gelecek' demiştim. Bu etkinliği Kadirli'de düzenlemesinden dolayı 'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganının mimarı, 'Akıllı Dokunuş Projesi'nin mimarı Zihni Aldırmaz ağabeyime teşekkür ediyorum. Sağolsunlar Altın Koza ile Kadirli halkını buluşturdu. Bildiğiniz üzere yıllar önce Kadirli'de 5 yazlık sinema vardı. Daha sonra hepsi kapandı. Belediyemizin inşa ettiği Kültür Merkezi'nde 2 sinema salonu yaptırıyorum. Nikah Salonu yoktu, konferans salonu yoktu. Mart ayında inşallah hepsini hizmetinize sunacağım. Eskiden insanlar bu alandan yani Kabasakal Parkı'ndan geçmeye korkarlardı. Şimdi binlerce insanın buluştuğu etkinlikler düzenleniyor. Biz Kadirli'yi değiştiriyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da ne varsa, burada da olacak".

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan gezici sinema etkinliğini desteklediği için Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan'a teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Gördüğünüz gibi önce sanatçılarımızın elini sıktım. Onlar benim mesai arkadaşlarım. Bu etkinlikte onların da çok büyük emeği var. Bu alanda muhteşem bir tablo var. Belediye başkanımız burada, başkan yardımcımız burada. Adana'dan muhtarlarımız kendi arabalarıyla gelmiş. Kadirli'den muhtarlarımız var. Meclis üyelerimiz, belediye bürokratlarımız var. Aile olarak buradayız" şeklinde konuştu.

Yola çıkarken "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" dediğini hatırlatan Zihni Aldırmaz, "Bu gerçektir. Bazı yerlerde festivaller yapılıyor ama, Anadolu ile kucaklaşan Altın Koza'dan başka bir festival yok. 38 il 61 noktaya gideceğiz. Gittiğimiz her yere sizlerin selam ve saygılarınızı götüreceğiz. Yolculuğumuz 17 Eylül'de Adana'da noktalanacak ve Altın Koza Film Festivali'ne katılan sanatçılara tüm Anadolu'nun sevgi ve saygılarını getireceğiz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sözlerini şöyle tamamladı;

"Başkanıma söz veriyorum. Sinema salonunu açsın, ilk tiyatro ve filmleri de bizden. Her yatırımda Kadirli Belediye Başkanımızın yanındayız. Kendisini takdirle takip ediyoruz. Muhteşem işler başarmış, kendisini kutluyorum. İnşallah daha iyi hizmetler yapacaktır".

Daha sonra Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a el dokuma Karatepe Kilimi hediye etti. Tarhan'a teşekkür eden Aldırmaz, "Bu hediyeyi hepinizin adına alıyorum" dedi.

Daha sonra 'Anadolu Kartalları" filmi gösterime girdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinema Kadirli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement