Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yazın çabuk bozulan ve halk sağlığını tehdit eden gıdalarda denetimlerin artırılacağını açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla; değişik ürün gruplarında, risk esaslı denetim sıklığı da dikkate alınarak yıllık gıda kontrol planı hazırlanmakta ve bu plan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlükleri koordinasyonuyla yürütüldüğünü açıkladı.
Gıda izleme programları kapsamında alınan numunelerin olumsuz sonuç yönünden yoğunluğu yaş pasta, süt ürünleri, dondurma ve tavuk etinden kaynaklanması nedeniyle bu sektörlere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde açılış konuşması yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Gıda sektörünün çok önemli olduğunu, hepimizin tarladan sofraya gıda güvenilirliğini sağlamakla görevli kişiler olduklarını, gıda üretimi yapan işyerlerinin güvenli gıda üretme konusunda çok hassas olmalarını ve hijyen kriterlerine mutlaka uymaları gerektiğini, Bakanlık olarak bizlerin de vatandaşlara güvenli gıda yedirmeleri konusunda gıda işyerlerini sürekli denetlediklerini, 2013 yılında 4 bin 117 gıda denetimi gerçekleştirilerek,119 numune alındığını ve Türk Gıda Kodeksine uygun üretim ve satış yapmadıkları gerekçesiyle 37 işletmeye 263 bin 486 TL idari para cezası kesildiğini söyledi.
2014 yılında ise Nisan ayı sonu itibariyle bin 340 denetim yaptıklarını ve 44 numune alındığını, yılsonuna kadar 4 bin 300 denetim yapılması ve 142 numune alınmasının planlandığını, 2014 yılı Nisan ayı sonu itibariyle Türk Gıda Kodeksine uygun üretim ve satış yapmadıkları gerekçesiyle 7 işletmeye 50 bin 450 TL idari para cezasının kesildiği bildirildi.
Toplantıda ayrıca İl Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri Arzum Bahar Kurtoğlu ve Sevda Karapür tarafından gıda hijyeni ve sağlıklı gıda üretimi için dikkat edilmesi gereken hususlar konularında sunum yapılarak üreticileri bilgilendirerek alınan numunelerde karşılaşılan olumsuzlukların en başında, ağırlıklı olarak hijyen eksikliği ve başta kırık yumurta ve iyi yıkanmamış meyve sebzeler olmak üzere kötü hammadde kullanımının geldiğini söylediler. - DÜZCE
Son Dakika › Yerel › Gıda Denetimleri Artacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?