Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Hız Kazandı - Son Dakika
Yerel

Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Hız Kazandı

Gönen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ve ramazan ayı nedeniyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerini denetledi.

30.06.2015 14:06

Gönen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ve ramazan ayı nedeniyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerini denetledi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Gönen Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü ve Gönen Belediyesi Çevre Kontrol ekipleriyle ilçede faaliyet gösteren tüketim yerlerine yönelik denetimlere devam ediyor.

Gıda üretim yerlerini denetleyen ekipler işletmelerin teknik ve hijyenik sağlık koşullarını sağlayıp sağlayamadığı, ürünlerin etiketlerinin mevzuata uygunluğu, son kullanma tarihleri ve çalışan personellerin kılık kıyafet hijyen sağlık durumlarına kadar detaylı denetimler sonucunda karşılaşılan olumsuzluklarla ilgili gerekli yasal idari işlemler yapılan denetimler ramazan boyunca devam edecek.

Denetimler hakkında bilgi veren Gönen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ertan Soylu, yaptığı açıklamada, "İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerin üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliğine yönelik denetimlerine ramazan ayı münasebeti ile halkımızın sağlığı için rutin denetimlerimize ilave olarak çalışmalar yapmaktayız. Özellikle ramazan ayında tüketiciler tarafından tüketiminin artış gösterdiği pastane, unlu mamuller, fırın ekmek ve pide üretim yerleri, lokantalar, şekerli ve  tatlı mamuller üretim ve satış yerleri ekiplerimizce denetlenmektedir. Denetimlerimizin daha etkin devam etmesi için olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımızın Alo 147 Gıda hattımıza bildirmelerini rica ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement