Giresun Müftülüğünden, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Giresun Müftülüğünden, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği

15.03.2012 19:00

Giresun Müftülüğü tarafından, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği düzenlendi.

Giresun Müftülüğü tarafından, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, İl Müftüsü Necati Akkuş ve eşi Hatice Akkuş, Müftü Yardımcısı Muhammed Çınar ve eşi Saliha Çınar, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ayhan Okur ve eşi Şükran Okur, Kuran Kursu öğreticileri, öğrencileri ile davetliler katıldı.

Müftü Akkuş, burada yaptığı konuşmada, Kuran Kursları ve din hizmetleri biriminin aile irşat bürosunun ortaklaşa hazırladığı programın önemli milli ve manevi öneminin olduğunu söyledi.

Akkuş, geçmişte ataların İslamı, vatanı, bayrağı, namusu çiğnetmemek için canlarını hiç göz kırpmadan feda ettiklerini ifade ederek, "Atalarımız, dedelerimiz, kanlarıyla bu mübarek vatan topraklarını suladılar. İnsanlık tarihinde milletlerin kahraman çıkarması kolay değildir. Ama, 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela' diye yedi düvelin bir araya geldiği bir düşman kitlesine karşı Müslüman Türk milleti olarak ecdadımız bir kahraman değil binlerce kahraman ortaya koymuştur" dedi.

İman dolu göğsünü siper ederek vatanın bir karış toprağına zarar getirmemiş, dini, devleti, namusu ilelebet payidar olacak Türk vatanını yeni nesillere kanları, canları pahasına emanet etmiş kahramanlara minnet duyduklarını ifade eden Akkuş, şöyle konuştu:

"Bu programları gerçekleştirmekteki asıl gaye, geçmişteki kahramanlıkları ve fedakarlıkları iyice anlamak, ülkenin hangi fedakarlıklarla elde edildiğini kavramak, ona göre bizim de yeri geldiğinde malımızdan, canımızdan, vaktimizden, gücümüzden, sıhhatimizden elimizde olan nimetlerden fedakarlıkta bulunarak en büyük nimet olan vatanı muhafaza etmek konusunda elimizden gelen gayreti gösterme bilincini aşılamaktır."

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un en önemli eseri olan 'İstiklal Marşı' ile 'Bülbül' adlı şiir okundu.

Etkinlik, Kuran Kursu öğrencilerinin hazırladığı "Kınalı Hasan" adlı tiyatro oyunu ve 'Bayrak' şiirinin okunmasıyla sona erdi.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Müftülüğünden, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği - Son Dakika


Advertisement