Göçerler, Yaylalardan Dönmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Göçerler, Yaylalardan Dönmeye Başladı

Göçerler (Yaylacılar), yaylalarda geçirdikleri yaklaşık 6 aylık sürenin ardından havaların soğuması ile birlikte evlerine dönmeye başladı.

28.10.2014 16:54

Göçerler (Yaylacılar), yaylalarda geçirdikleri yaklaşık 6 aylık sürenin ardından havaların soğuması ile birlikte evlerine dönmeye başladı.

Bitki örtüsü yüzünden yazın hayvanlarına otlak bulmak için daha yüksek alanlarda yer alan yaylaklara göç eden Göçerler, kışın ise havaların soğumasıyla rakımı düşük kışı geçirecekleri yerlere göç etmeye başladı.

Eşyalarını at ve katırların sırtına yükleyip, beraberlerindeki binlerce hayvanla yayladan inen göçerlerin dönüşleri renkli görüntüler oluşturdu.

Yaklaşık 6 ay boyunca yaylalarda zorlu bir yaşam sürdürdüklerini belirten Beytullah Yıldız, havaların soğuması ile otlatmaya götürdükleri hayvanlarla birlikte eve dönmek için yeniden uzun ve yorucu bir yolculuk yaptıklarını belirti.

Uzun ve bir o kadar da yorucu yolculuğun ardından köylerine ulaşan yaylacılar, vakit geçirmeden kış hazırlıklarına başladı.

Göçerler, yaz boyu hayvanlardan elde ettikleri süt ürünlerini satarak ihtiyaçlarını karşılamaya ve hayvanların kışlık yiyeceklerini stok etmeye başladı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göçerler, Yaylalardan Dönmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement