Gölbaşı'nda Duygu Seli - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'nda Duygu Seli

Gölbaşı\'nda Duygu Seli

Gölbaşı'nda bütün sınıfı Çanakkale'ye savaşmaya giden bir tarih öğretmeninin öğrencilerinden gelen mektuplarının hikayelerinin sahnelendiği "Çanakkale'den Mektup Var" adlı oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

23.03.2013 16:44

Gölbaşı'nda bütün sınıfı Çanakkale'ye savaşmaya giden bir tarih öğretmeninin öğrencilerinden gelen mektuplarının hikayelerinin sahnelendiği "Çanakkale'den Mektup Var" adlı oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Gölbaşı Ülkü Ocakları, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla "Çanakkale'den Mektup Var" adlı tiyatro oyununu Gölbaşılılarla buluşturdu. Çanakkale'den çeşitli hatıraların sahneye konduğu ve bütün sınıfı Çanakkale'ye savaşmaya giden bir tarih öğretmeninin öğrencilerinden gelen mektupların hikayelerinin sahnelendiği oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna ilgi büyük oldu. Salon hınca hınç dolarken, tiyatro gösterisine Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Ülkü Ocakları Merkezi yöneticileri Ersin Pehlivan ve Ozan Özdemir, Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Onur Kasım, Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, Fatih Ülkü Ocakları Başkanı İsa Alper Doğu, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının yanı sıra pek çok vatandaş katıldı.

Oyun öncesi saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Bir konuşma yapan Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, "Çanakkale Zaferi ile Türk milleti dilini, dinini ve namusunu kurtardı. Niğdeli Seyit Onbaşı, Yozgatlı Kınalı Hasan, 57. Piyade Alayı ve daha niceleri Mustafa Kemal'in önderliğindeki inanmışlar ordusu, Türklüğün tarih sahnesinde hep var olacağını haykırdılar, genç nesillerin yarınlarını kurtardılar. Türk milleti, Çanakkale'de dünyaya ders verdi" dedi.

Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Onur Kasım da, Çanakkale ruhunu yaşatmak için burada buluştuklarını ifade ederek, "Çanakkale'ye gelenler karşılarında Mehmetçiğin olduğunu unuttular. Çanakkale, Mehmetçiğin insanlığa verdiği bir derstir. Ecdadımızı bizler asla unutturmayacağız" diye konuştu.

Oyunun sonunda Başkan Yakup Odabaşı ile Ülkü Ocakları Başkanı Molla, sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti. Başkan Odabaşı, "Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, kimseler de kolay yıkılacağını sanmasınlar, böyle bir düşünceye asla kapılmasınlar. Türk'e kefen biçmenin ne olduğunu herkes biliyor. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'nda Duygu Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement