Gölyazı'da Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gölyazı'da Turizm Haftası Kutlandı

Gölyazı\'da Turizm Haftası Kutlandı

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı ve Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Turizm Haftası Gölyazı'da kutlandı.

22.04.2013 12:27  Güncelleme: 12:49

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı ve Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Gölyazı'da düzenlenen 'Turizm Haftası' kutlamalarında renkli görüntüler yaşandı.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Bursa turizminde önemli bir yere sahip olan Gölyazı, hafta sonu renkli bir faaliyete ev sahipliği yaptı. Bursa'da 7 Nisan'da başlayan 'Turizm Haftası'nın finali Gölyazı'da düzenlendi.

Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun verdiği konserin ardından folklor gösterileri sunuldu. Başkan Mustafa Bozbey de koro ile birlikte türkü söyledi.

Gölyazı'ya Nilüfer Belediyesi olarak hak ettiği değeri vermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Mustafa Bozbey, "4 yıldır Nilüfer Belediyesi, imar meselesi olduğu için bu bölgeye maalesef sınırlı şekilde hizmet verebiliyor. Gölyazı daha iyi hizmetleri hak ediyor. Gümüştepe'de olduğu gibi imar sıkıntısını aşmayı planlıyoruz. Buradaki insanlar şehre ihtiyaç duymadan geçimini sağlamalı. 2 bin yılı aşkın tarihe sahip Gölyazı, Bursa'da turizmin merkezi olmalı" dedi.

Gölyazı'nın turistik değerlerine dikkati çeken Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise, "Turizmin olmazsa olmazları vardır. Ulaşım, güvenlik, hizmet ve istikrar turizmin vazgeçilmezidir. Bursa her yönüyle farklı bir şehir. Bu güzelliklerden biri de Gölyazı'dır ve bu bölge hak ettiği değeri almalıdır. Bölgenin sıkıntılarının çözümü için biz de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Turizm Haftası kutlamaları öncesi protokol üyeleri Gölyazı girişinden merkezine bisikletle geldi. Renkli görüntülerin oluştuğu ulaşım sırasında Başkan Bozbey ve protokol üyeleri uygulanması planlanan proje öncesi değerlendirme yaptı. Hedeflerinin dünyanın birçok yerinde turistik bölgelerde olduğu gibi bölge merkezinin araç trafiğine kapatılması olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, gelen konukların girişte araçlarını bırakıp, bisiklet yoluyla merkeze ulaşımın sağlanmasını planladıklarını söyledi. Böylece bölgenin merkezinde rahatlama olacağını kaydeden Bozbey, gelen misafirlerin ada etrafında ve içerisinde daha keyifli anlar yaşayabileceklerine dikkat çekti.

(MŞ)

22.04.2013 12: 15: 21

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölyazı'da Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement