Gönül Elçileri Projesi - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi, Koruyucu Aile Tanıtım Günleri Orman Park'ta düzenlenen öğle yemeğiyle devam etti.

31.05.2013 17:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi, Koruyucu Aile Tanıtım Günleri Orman Park'ta düzenlenen öğle yemeğiyle devam etti. Tanıtım toplantısına Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Hayriye Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak'ın eşi İlknur Toprak, İl Müdür Yardımcısı Elif Civan Yüce, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan'ın eşi Sevilay Ayhan ve Sakarya'daki koruyucu aileler ve koruyucu aile adayları katıldı.

Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile hakkında bilgi veren Emine Hayriye Büyük, şöyle konuştu: "Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri ile ilgili halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Kendi ailesi yanında yetişme şansı olmayan çocuklarımızın aile ortamlarında korunmalarını sağlayan koruyucu aile hizmetleri sunulurken, küçücük omuzlarıyla ağır duygusal yükleri taşımaya çalışan çocuklarımızın yeniden örselenmelerini engelleyen önlemler alarak uygulamaya gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın sıcak aile ortamlarında kendilerini güvenli ve başarılı bireyler olarak, toplumla iç içe büyümelerini sağlamak için siz değerli ailelere ihtiyacımız var."

İl Müdürü Kerem Toprak ise, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak son yıllarda

gelişen sosyal devlet anlayışı olan insana hizmet odaklı çalışmaların "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" ilkesinden hareketle, güçlü Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarına; bebeğinden gencine, yetişkininden yaşlısına, kadınından engellisine, yoksuluna, Her Zaman Daha İyiye prensibiyle kaliteli hizmet götürme gayretinde olduklarını söyledi.

İl Müdürlüğü olarak bakım ve koruma altında olan çocukları kurum bakımından çıkarılıp uygun bir ailenin yanına koruyucu aile hizmeti ile yerleştirilmesi hususunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu çalışmalar ile koruyucu aile sayısının artırılmasının hedeflendiğini anlatan

Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an 42 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden faydalanmaktadır. 3 çocuğumuzun da uyum süreci devam etmekte olup, birkaç güne kadar 45 çocuğumuz koruyucu aile hizmet modelinden faydalanacaktır. Siz koruyucu aile adayları

bu yemekten sonra inanıyorum ki koruyucu aile olma konusunda net karar vermiş olacak, kafanızdaki sorularınızın cevabını bulacaksınız. En kısa zamanda sizlerin de yanına; korunmaya muhtaç bir çocuğumuzu yerleştireceğimize inanıyoruz."

Konuşmaların ardından İl Müdürlüğünde Sosyal Hizmet uzmanı olarak görev yapan Fatma Sarıoğlu, Koruyucu Aile ile ilgili bir slayt gösterisi sundu. Slayt gösterisinin ardından halihazırda koruyucu aile olan ve koruyucu aile adayları bir araya gelerek tecrübelerini, deneyimlerini, duygularını paylaştılar. Paylaşımlar sayesinde koruyucu aile adaylarında var olan çekincelerin, soruların cevabı yanıt bulmuş oldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement