Gönül Elçileri Projesi Bu Kez Çilimli'de Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Bu Kez Çilimli'de Anlatıldı

Gönül Elçileri Projesi Bu Kez Çilimli\'de Anlatıldı

Düzce'de Vali Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtımı bu kez Çilimli ilçesinde yapıldı.

15.03.2013 14:31

Düzce'de Vali Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtımı bu kez Çilimli ilçesinde yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Gönül Elçileri Projesinin 14. tanıtım toplantısı Çilimli İlçesinde yapıldı.

Toplantıda konulan Aysel Yılmaz, "Gönül Elçiliği ve Koruyucu Aileyi duyurabilmek, yaygınlaştırabilmek ve gönüllere köprüler kurarak sıcacık sevgisiyle bir aileye hasret kalan yavrularımıza Koruyucu Aileler bulabilmek gayretiyle toplantılara devam edilmektedir. Yapılan toplantıların gönüllere dokunduğu Koruyucu Aile olmak için başvuran ailelerden belli olmaktadır. Ama yeterli midir? Düzce'deki 160 çocuğumuzun gönül dünyalarında bir aileye sahip olma hayali, bir anne bir baba seslenişi o çocuklarımızı duydu dünyası için ne kadar önemlidir. Bunu ancak onlarla yaşayan, onlarla beraber olan ve onların duygularını anlamaya çalışanlarla anlaşılabilir. Peki bu çocuklarımızın da hakkı değil midir sevgi? Bunu da ancak onları sevecek, sahiplenecek, onlara bir yuva verecek Koruyucu Aileler gerçekleştirebilir. Koruyucu Aile olamıyorsak bile, bir Gönül Elçisi olarak bu projeyi çevremizdekilere, sevdiklerimize duyurarak belki bir çocuğun hayalinin gerçekleşmesine vesile olabiliriz" dedi.

Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez'in eşi Türkan Göçmez ise "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi için toplanmış bulunmaktayız. Gönül Elçiliği insanın burnunun direğinin sızlaması, Yüreğinin burkulması, Gözyaşlarının göz pınarlarına hücum etmesi, Keşke elimde sihirli bir değnek olsa diye düşünerek ve karşılık beklemeden yerinden kalkıp 'Ben ne yapabilirim?' demesidir. Sevgili Çilimlili kardeşlerim, kendimizi kimsesiz, çaresiz, yapayalnız, birinin yerine ne sıklıkla koyuyoruz? Ana babasız kalmış bir çocuğun, Hasta çocuğuna ilaç alamayan bir annenin, Evlatlarını kaybetmiş ya da evlatları tarafından terk edilmiş yaşlı ve güçsüz büyüklerimizin, Engelli bir kardeşimizin ya da evladımızın acısını, çaresizliğini, yüreğimizin derinliklerinde hissedebiliyor muyuz? Lütfen sadece birkaç saniye hep birlikte düşünelim ve kendimizi onların yerine koyalım. Komşusu açken tok yatmayı günah kabul eden, yetim malı yemeyi insanı helak eden yedi büyük günahtan biri sayan bir inancın inananları olarak, üstlendiği her sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren, vefakar, cefakar kadınlar olarak, haydi eksiklerimizi hep birlikte giderelim. Bencillikten sıyrılıp gönlü kırılanların gönlünü tamir edelim, yaşlılarımıza emek verelim, çocuklarımıza gönül kapılarımızı açalım. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldıralım. Yüce Yaradan'ın bizden beklediği kulluk görevinin hakkını verelim. Haydi Gönül Elçisi olalım. Gönül Elçiliğini taçlandıracak en güzel davranış Koruyucu Aile olmaktır. İlimizdeki koruma altındaki 160 çocuk, onlar için hava kadar-su kadar önemli olan sevgi ihtiyaçları için Koruyucu Ailelerini bekliyorlar. Unutmayalım ki, aile sıcaklığına sahip her çocuk ülkemiz ve geleceğimiz için bir umuttur.

Aynı zamanda kendisi de yetim olan Peygamber Efendimiz buyuruyor ki 'Müslümanların evleri arasında en iyisi içinde kendisine iyi davranılan yetim bulunan evdir. En kötüsü de içinde yetim bulunup da kendisine kötü davranılan evdir. Unutmayalım ki, hep birlikte bir çocuğun hayatında fark yaratabilir, dünyalarını değiştirebiliriz. Deprem acısının derinden yaşandığı bu topraklar, el ele gönül gönüle vererek birlik olarak-bir olarak ne yaralar sardı, ne zorlukların üstesinden geldi, ne acılar azalttı.

Cemrenin havaya, suya, toprağa düştüğü baharı müjdelediği bu günlerde biz de öksüz yetimlerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin, çaresizlerimizin cemresi olalım. Yüreklerine bahar getirelim" dedi.

Katılımcılara Gönül Elçiliği ve Koruyucu Aile ile ilgili bilgiler verildi.

(AY)

15.03.2013 14: 10: 36

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Bu Kez Çilimli'de Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement