Gözyaşı Geceleri 'Reyyan Kapısı'nı Bozüyük'te Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Gözyaşı Geceleri 'Reyyan Kapısı'nı Bozüyük'te Sahneledi

Gözyaşı Geceleri \'Reyyan Kapısı\'nı Bozüyük\'te Sahneledi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde sahneye çıkan Gözyaşı Geceleri Tiyatro Gurubu, 'Reyyan Kapısı' adlı gösterileriyle izleyenleri hem güldürdü hem de ağlattı.

14.07.2013 16:48

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde sahneye çıkan Gözyaşı Geceleri Tiyatro Gurubu, 'Reyyan Kapısı' adlı gösterileriyle izleyenleri hem güldürdü hem de ağlattı.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı çerçevesinde düzenlenen 'Reyyan Kapısı' adlı gösteri belediye düğün salonunda ücretsiz sahnelendi. Geceye, Bozüyük Belediye Başkanvekili Fatih Bakıcı, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan ayının ruhuna uygun hazırlanan program beğeni ile izlenirken programın sonunda Başkanvekili Fatih Bakıcı Gözyaşı Geceleri Tiyatro Gurubu'nun yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Haşim Akten'e çiçek ve plaket takdim etti. Bakıcı, grup üyelerine performanslarından ötürü teşekkür ederek, kendilerini eylül veya ekim ayında yeniden ilçede görmek istediklerini kaydetti.

İnsan, müzik, görüntü, ışık dörtlüsünün efektlerle birleştiği tiyatral bir gösteri olan program, Mevlana'nın hayata bakışını insanlığa aktarmak için idealize olmuş bir ekibin sunduğu, sema gösterileri ile süslenen görsel bir şölen olarak biliniyor. Gözyaşı Geceleri ayrıca, hayatın içinden ve tarihin derinliklerinden alınan gerçekleri tiyatral gösteriye dönüştürüp Mevlana'nın aşk süzgecinden geçirerek insanlığa mutlu olabilecekleri tek yolun sevgiden geçtiğini anlatıp, onları evlerine mutlu bir şekilde göndermenin gayretini ilke edinmiş bir program olma özelliği de taşıyor. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gözyaşı Geceleri 'Reyyan Kapısı'nı Bozüyük'te Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement