Gtb'den Nizip Ticaret Odası ve Borsasına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gtb'den Nizip Ticaret Odası ve Borsasına Ziyaret

Gtb\'den Nizip Ticaret Odası ve Borsasına Ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş, Nizip Ticaret Odası ve Borsası'nı ziyaret etti.

22.08.2013 16:28

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş, Nizip Ticaret Odası ve Borsası'nı ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, "Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri bugün Odamızı ziyaret etti. Gaziantep Ticaret Borsa'mızla geçmiş dönemlerimizde birçok başarılı ortak çalışmalarımız ve projelerimiz oldu. Bu projelerimizi ortak bir şekilde çalışarak hayata geçiriyorduk. Yeni dönemimizde ise yeni seçilen yönetim kurulu ve meclis arkadaşlarımız ile birlikte bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek ortak akılla hep birlikte ülkenin ve Gaziantep'in gelişimine ekonominin gelişimine yönelik projelerde ortak çalışıp hayata geçirerek katkı sağlamaya çalışacağız. Bu vesile ile Sayın Gaziantep Ticaret Borsası başkanlarıma ve ekibine hoş geldiniz diyor yaptıkları anlamlı ziyaret için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette konuşan Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Nizip Ticaret Odası bizim kardeş odamız geçmişten gelen birlik ve beraberliği daha ileri taşımanın yollarına bakacağız. Önceden yapılan tüm projelere Bizim projelerimizmiş gibi sahip çıkacağız ve bundan sonraki dönemde de inşallah farklı projelere birlikte imza atacağız. Ortak yönetim kurulu toplantıları, ortak meclis toplantıları ve sektörel olarak da ortak toplantılar yaparak bir gelişim sağlamamız gerekiyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle Yeni Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerinin önümüzdeki dört yıllık süreçte de başarılı çalışmalar yapmasını diliyor yeni görevlerinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Tiryakioğlu, Nizip Ticaret Borsası'nda ise şunları söyledi:

"Antepfıstığının hak ettiği yere gelmesi için ortak hareket edilmesi gerekiyor. Antepfıstığı ilimizin yeşil altınıdır ama hak ettiği seviyede olmaması çok üzücüdür. Antepfıstığının üretiminde, işlenmesinde ve satılmasında yapılması gereken çok fazla iyileştirme var. Ortak hareket etmeli ve antepfıstığını hak ettiği seviyeye çıkarmalıyız. Bilindiği üzere şu an Antepfıstığı Organize İhtisas Bölgesi'nin kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Nizip Ticaret Odası ve Nizip Ticaret Borsası'nın da katılımıyla antepfıstığı için gerçek bir ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Şunu biliyoruz ki 5 yıl içinde Antepfıstığı üretimi şimdi olduğundan 3 kat artacak ama eğer daha özenli davranmaz isek çok ciddi zararlar edeceğiz. Özellikle antepfıstığı üreticilerinin zarar etmemek ve daha iyi gelir elde etmek için mevcut antepfıstığı ağaçlarını sökmesinden ve ilimizin aynı zamanda kültürel mirası olan bu meyveyi tamamen kaybetmekten korkuyorum. Bu nedenle üreticilerimizin yetiştiricilik konusunda eğitilmesinden tutunda antepfıstığının saklanmasından ve satış şekillerine kadar her türlü konuda standartlar oluşturmalıyız. En önemli sorun olarak karşımızda duran antepfıstığının saklanması hususunda lisanslı depoculukla ilgili çalışmalarımız sürmektedir."

Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı ise yaptığı açıklamada Antepfıstığının en iyi şekilde üretilmesi, saklanması ve pazarlanmasında üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaktan kaçınmayacaklarını ifade ederek, "Antepfıstığı ilimiz ve özellikle ilçemiz ekonomisinin merkezinde yer alan kültürümüze işlenmiş çok önemli bir meyvedir. Ne yazık ki geçmişten gelen yanlış uygulamalar yüzünden sadece saklama koşullarının yetersizliği ve eksikliği nedeniyle tahlillerde görülen yüksek aflatoksin oranları bile Antepfıstığı konusunda baştan aşağıya bir yenilenmeye ihtiyaç vardır. Nizip Ticaret Borsası olarak Gaziantep Ticaret Borsası öncülüğünde oluşturulmaya çalışılan Antepfıstığı Organize İhtisas Bölgesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca devletimizin de antepfıstığı hususunda üreticilere destek olması lazım. Antepfıstığının kayıt altına alınması huşunda çok büyük avantajı olacağı kesin olan desteklemelerin bu kadar gerekli olması halinde antepfıstığına çıkarılmaması eksik kalmaktadır" şeklinde konuştu.

Ziyaretler sonunda hatıra fotoğrafı çekildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gtb'den Nizip Ticaret Odası ve Borsasına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement