Gto Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gto Başkanı Aslan Açıklaması

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "Basın çalışanları gayret ve özverileriyle her türlü takdiri hak etmektedirler" dedi.

09.01.2012 14:27

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "Basın çalışanları gayret ve özverileriyle her türlü takdiri hak etmektedirler" dedi.

Aslan, 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçilerinin her türlü takdiri hak ettiğini belirtti.

Aslan, 10 Ocak tarihinin çalışan gazeteciler için önemli bir gün olduğunun altını çizerek, gazetecilere önemli imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle o günden beri kutlanan

"Çalışan Gazeteciler Günü" nün basın çalışanlarının sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması nedeniyle önemli olduğunu vurguladı.

Basının katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Günümüz bilgi çağında zor şartlar altında kamu görevini yerine getiren basın çalışanları, geçmişte olduğu gibi bugün de çok önemli bir yere sahiptir. Bir fedakarlık mesleği olan basın sektörünün çalışanları, gayretleri ve özverileri ile her türlü takdiri hak etmektedirler. Halkın haber alma özgürlüğü için özveriyle çalışan ve her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve onları bu çabalarından ötürü takdir etmemek mümkün değil. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir."

Bağımsız, çok sesli bir basınını demokrasinin en büyük güvencelerinden biri olduğuna vurgu yapan Aslan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu görevde çalışan insanlarımız, tüm sıkıntılara göğüs gererek işlerini yürütmeye devam etmektedir. Sosyal ve ekonomik anlamda sıkıntı içerisinde olan basın mensuplarının çalışma ortamları iyileştirilip, desteklenmeleri gerekiyor. Bu vesileyle, halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basının özgürlüğünün korunması, çalışanlarının daha iyi koşullara kavuşturulması temennisi ile radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonlarımız başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak

'Çalışan Gazeteciler Günü' nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gto Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement