Güllük Caddesi'nde Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güllük Caddesi'nde Çalışmalar Başladı

13.02.2012 12:00

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, "Antalya Caddelerini Güzelleştirme Projesi" kapsamında yeniden düzenlenecek olan Güllük Caddesi'ndeki çalışmalar başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, "Antalya Caddelerini Güzelleştirme Projesi" kapsamında yeniden düzenlenecek olan Güllük Caddesi'ndeki çalışmalar başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Konyaaltı Caddesi'nin Endüstri Meslek Lisesi'ne kadar olan kısmındaki kuzey kaldırımı ile Cumhuriyet Caddesi'nin kuzey kaldırımları söküldü. Antalya Su ve Atık Su İdare Genel Müdürlüğü, TEDAŞ ile Telekom'un altyapı çalışmalarının ardından kaldırımlara yeşil diyabaz ve gri andezit taşlar döşenecek. Cadde boyunca küçük havuzlar ve bitki bahçelerinin yer alacağı üniteler yapılacak. Güllük Caddesi peyzaj düzenlemesi ve ağaçlarıyla yeşil bir cadde olacak.

Geceleri de yaşayan bir cadde olması için LED ışıklandırmayla renklendirilecek caddede, Selekler Çarşısı önüne ortasında bir sahne bulunan fıskiyeli havuz yapılacak. Güllük Caddesi düzenleme çalışmaları, 15 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Çalışmaların Mayıs ayı sonunda tamamlanması, Güllük Caddesi'nin turizm sezonunu yeni yüzüyle karşılaması planlanıyor.

Güllük Caddesi projesi, Yüzüncü Yıl Kavşağı'ndaki Yapı Kredi Bankası önünden, Selekler Çarşısı'na kadar olan bölümdeki kaldırımlar karşılıklı olarak yeniden düzenlemesini ve Konyaaltı Caddesi'nin Endüstri Meslek Lisesi'ne kadar olan kısmındaki kuzey kaldırımı ile Cumhuriyet Caddesi'nin kuzey kaldırımını kapsıyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güllük Caddesi'nde Çalışmalar Başladı - Son Dakika


Advertisement